Foto: De Koning & Witzier RundveeFoto

Melkveebedrijf met mooie huiskavel te koop

In het veenweidegebied van Zuid-Holland staat een compact melkveebedrijf te koop voor het houden van circa 70 melkkoeien. Het heeft een mooi, kaarsrecht verkaveld huisperceel. Vraagprijs € 2,8 miljoen.

 • Het te koop staande melkveebedrijf in Roelofarendsveen (Z.-H.) ligt in een open agrarische omgeving. Voor een PAS-melding is recent gevraagd in aanmerking te komen voor een NB-vergunning. - Foto's: René Stevens

  Het te koop staande melkveebedrijf in Roelofarendsveen (Z.-H.) ligt in een open agrarische omgeving. Voor een PAS-melding is recent gevraagd in aanmerking te komen voor een NB-vergunning. – Foto’s: René Stevens

 • De 2+1-rijige stal biedt plaats aan ruim 70 melkkoeien en 26 stuks jongvee en kalveren in hokken. Indien gewenst kan het jongvee naar de loods verhuizen en is hier ruimte voor circa 100 koeien.

  De 2+1-rijige stal biedt plaats aan ruim 70 melkkoeien en 26 stuks jongvee en kalveren in hokken. Indien gewenst kan het jongvee naar de loods verhuizen en is hier ruimte voor circa 100 koeien.

 • De ligboxenstal is in 2002 gebouwd, toen rekening houdend met melken met een robot. Inmiddels draait sinds 2008 de tweede installatie. De melktank heeft een capaciteit van 5.100 liter.

  De ligboxenstal is in 2002 gebouwd, toen rekening houdend met melken met een robot. Inmiddels draait sinds 2008 de tweede installatie. De melktank heeft een capaciteit van 5.100 liter.

 • De stal is voorzien van een beweidingsbox wat de routing bij beweiding gemakkelijk maakt.

  De stal is voorzien van een beweidingsbox wat de routing bij beweiding gemakkelijk maakt.

 • Boven de melkrobot is een kantoorruimte, bereikbaar via een wenteltrap. Deze geeft mooi uitzicht geeft over de stal. Links is nog net een stukje van de jongveeplaatsen zichtbaar.

  Boven de melkrobot is een kantoorruimte, bereikbaar via een wenteltrap. Deze geeft mooi uitzicht geeft over de stal. Links is nog net een stukje van de jongveeplaatsen zichtbaar.

 • De nieuwe loods uit 2020 is gebouwd met stalen spanten en sandwichpanelen. De oppervlakte is 483 vierkante meter en doet dienst als machineberging.

  De nieuwe loods uit 2020 is gebouwd met stalen spanten en sandwichpanelen. De oppervlakte is 483 vierkante meter en doet dienst als machineberging.

 • De voorkant is voorzien van een elektrische overheaddeur. Aan de achterzijde en zijkant zijn schuifdeuren. In de nieuwe loods is ook ruimte voor jongvee en inpandige garage.

  De voorkant is voorzien van een elektrische overheaddeur. Aan de achterzijde en zijkant zijn schuifdeuren. In de nieuwe loods is ook ruimte voor jongvee en inpandige garage.

 • Naast de nieuwe loods staat een machineberging uit 1992 die 360 vierkante meter meet. Alle daken zijn van voorzien van asbestvrije platen.

  Naast de nieuwe loods staat een machineberging uit 1992 die 360 vierkante meter meet. Alle daken zijn van voorzien van asbestvrije platen.

 • De woning uit 1971 met een oppervlakte van 136 vierkante meter is in 2014 verbouwd en bij de tijd. Er zijn 4 slaapkamers en een kantoor.

  De woning uit 1971 met een oppervlakte van 136 vierkante meter is in 2014 verbouwd en bij de tijd. Er zijn 4 slaapkamers en een kantoor.

 • Bij het bedrijf zit circa 28,3 hectare grond in eigendom. Deze bevindt zich achter en aan beide zijden van de stallen. De huidige gebruikers hebben nog 6,5 hectare op een afstand van ongeveer een kilometer in gebruik waarvan overname in overleg mogelijk kan zijn. - Foto: De Koning & Witzier

  Bij het bedrijf zit circa 28,3 hectare grond in eigendom. Deze bevindt zich achter en aan beide zijden van de stallen. De huidige gebruikers hebben nog 6,5 hectare op een afstand van ongeveer een kilometer in gebruik waarvan overname in overleg mogelijk kan zijn. – Foto: De Koning & Witzier

 • De grondsoort is veengrond en in beginsel alleen voor grasland geschikt. De grond is goed ontwaterd en in het voorjaar snel berijdbaar. De percelen zijn via dammen met elkaar verbonden.

  De grondsoort is veengrond en in beginsel alleen voor grasland geschikt. De grond is goed ontwaterd en in het voorjaar snel berijdbaar. De percelen zijn via dammen met elkaar verbonden.

 • De vraagprijs voor het object is € 2,8 miljoen. De koop is exclusief rechten, vee en machines. Die zijn wel overneembaar. Meer informatie via de makelaar De Koning & Witzier in Waarder. - Foto: De Koning & Witzier

  De vraagprijs voor het object is € 2,8 miljoen. De koop is exclusief rechten, vee en machines. Die zijn wel overneembaar. Meer informatie via de makelaar De Koning & Witzier in Waarder. – Foto: De Koning & Witzier

Meer lezen over agrarisch vastgoed? Check het dossier!

Beheer
WP Admin