Productielocatie van A-ware in Heerenveen. - Foto: A-ware RundveeNieuws

Melkprijs A-ware stijgt € 1,55 in november

A-ware verhoogt de melkprijs voor november met € 1,55 tot een basisprijs van € 39,69 per 100 kilo melk.

Hiermee komt de prijs net niet boven € 40 uit, maar met toeslagen voor onder meer weidegang, duurzaamheid en/of Vlog is € 1,75 bij te verdienen.

Beter voor de boer

Melkveehouders die daarbij bovenop ook nog eens in het Beter-voor-de-boerprogramma (Albert Heijn-stroom) hun melk leveren, kunnen in november € 46,44 per 100 kilo melk tegemoet zien. Het verschil in melkprijs groeit. In vergelijking met vorig jaar november is de melkprijs inmiddels al bijna € 6,50 hoger. De prijzen zijn exclusief btw en inclusief 5 cent per 100 kilo bijdrage voor ZuivelNL. Het door A-ware gehanteerde werkelijk uitbetaalde melkgeld voor november komt uit op € 42,62. Dit is een melkprijs gebaseerd op alle melkstromen die de zuivelfabriek verwerkt. Hierin wordt biologische melk niet mee berekend. Deze komt met een verhoging van 25 cent uit op € 54,34. Momenteel is het de hoogste melkprijs voor biologische melk in november.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief zuivelmarkt en ontvang maandelijks gratis artikelen die normaal alleen te lezen zijn voor abonnees.

Reacties

Beheer
WP Admin