Het ophalen van melk bij een melkveehouder. - Foto: Twan Wiermans RundveeNieuws

Melkaanvoer april blijft achter

De Nederlandse melkaanvoer bedroeg in april 1,18 miljoen ton. Ten opzichte van vorig jaar is dat 0,8% minder, blijkt uit maandelijkse cijfers van RVO. De dagproductie komt uit op 39.420 ton. In vergelijking met een maand eerder is dat 0,6% meer.

Het vetgehalte bedroeg in april 4,53%, wat 0,10 procentpunten hoger is dan in dezelfde maand van vorig jaar. De absolute hoeveelheid geleverd vet was 53.622 ton, 1,5% meer.

Meer boter geproduceerd

Uit dezelfde maandelijkse cijfers van RVO blijkt dat in maart de productie van boter steeg met maar liefst 18% tot 13.382 ton. Grootste daler is vollemelkpoeder, waarvan met 10.903 ton (25% minder) werd geproduceerd. In de eerste drie maanden zakte de productie zelfs met 34%. Van gecondenseerde melk kwam 12% meer uit de fabriek. In het eerste kwartaal steeg de productie met 15,6%. De vervaardiging van kaas (-0,2%) en consumptiemelk (-6%) lag op een iets lager peil dan vorig jaar.

Meer informatie over de prijzen van zuivel vind je in Boerderij Marktprijzen.

Reacties

  1. Wat is er waar van de geruchten dat de gezammelijke zuivelfabrieken enz. de melkprijs nu iets omhoog stuwen, omdat de bereidheid om te stoppen zo hoog is. Onze vertegenwoordiger ( van een grote landelijke cooperatie) wilde het niet ontkennen. Een zelfstandige agrarisch vastgoed makelaar, (maar verlengstuk van de rabo) beaamde het…. Is dat nou echt waar??????????????

Beheer
WP Admin