Still van videofragment uitzending Jinek, 16 mei, over item 'Hoe gezond zijn onze groente en fruit nu eigenlijk écht?'. - Foto: still video evajinek.nl AlgemeenAchtergrond

Meest gelezen opinies en columns: ‘Inhakken op de boer’

De best gelezen column op Boerderij.nl van het afgelopen jaar komt op naam van de Vergaderboer. Veehouder Herman van Ditshuizen schreef de meest gelezen opinie in 2023.

De Vergaderboer schreef in zijn column over een uitzending van Jinek. Tijdens de talkshow kwam het item ‘Hoe gezond zijn onze groente en fruit nu eigenlijk écht?’ aan bod.

“Kotsmisselijk werd ik vorige week dinsdagavond”, zo begon de Vergaderboer zijn column. “Eigen schuld. Ik had nooit voor de televisie moeten gaan zitten. Daar werd me weer ongenuanceerd ingehakt op de boer, onvoorstelbaar. En iedereen aan de gesprekstafel knikte. Er bleef geen spaan heel van de boer. Niemand nam het voor ons op.” Lees hier de volledige column.

Van Ditshuizen roept collega-boeren in de meest gelezen opinie op om te stoppen met beregenen. Volgens hem is dit gunstig voor de landbouw, de natuur en het behoud van de grondwaterstand. “Het is noodzakelijk zo snel mogelijk te stoppen met beregenen”, schrijft de veehouder. “Goed voor boeren die beregenen (geen kosten) en goed voor boeren die niet beregenen. Het is bovendien goed voor natuur, landbouw en het imago van de boeren.” Lees hier het hele verhaal.

Top-10 best gelezen columns

Top-10 best gelezen opinies

Beheer
WP Admin