Premium
Marijke de Jong, programmamanager van het Beter Leven-keurmerk bij de Dierenbescherming: “Als dít niet lukt, is dat het failliet van Nederland; hoe moet het dan goedkomen met het Convenant dierwaardige veehouderij?” - Foto: Roel Dijkstra PluimveeInterview

Marijke de Jong, Dierenbescherming: ‘Stikstof voert te veel de boventoon’

Reacties

  1. De burgers worden opgebutst door organisaties en politiek: beter milieu én beter voor de dieren. Maar dan kan niet: je moet soms kiezen tussen die twee. Wakker dier , dierenbescherming, pvdd, pvda enz moeten samen die kar trekken en die keuzes wél maken. Vraag de burger eerlijk wat ze willen: kippetjes buiten met extra uitstoot of kippetjes binnen en minder uitstoot. Zo moeilijk is dat toch niet. En als de burger kiest voor buiten met extra uitstoot moeten de linkse partijen dat gewoon in hun verkiezingcampagne gebruiken.

    1. Als de burger mocht kiezen werd er geen BL1* verkocht in de winkel. Het aantal kg kip dat verkocht wordt
      is ontzettend gedaald omdat het gewoon te duur is. Als regulier naast BL in de schap lag kiest de burger voor regulier. Het is de burger door de strot geduwd door wakkerdier en dieren bescherming. Het slachtrendement is minder, meer voer, meer auto`s en meer fijnstof. Zeg maar wat beter is voor het milieu. Ook ik vind het ook niet kunnen dat ze vergeleken worden. Het zijn 2 heel verschillende rassen.
      Een hazewind en een buldog hebben ieder een andere behoefte en aanpak nodig.

  2. Wat wordt de waarde van al die WOO verzoeken om te achterhalen hoeveel vee op de bedrijven aanwezig is geweest als het emitterend oppervlak bepaald hoeveel emissie uit de stallen veroorzaakt wordt?? oppervlakte mestkelders is de meest logische bepaling van de emissie. Op schier is wel de helft van het vee weg maar is de oppervlakte van de kelders gelijk gebleven waardoor er geen daling van de emissie merkbaar is.

Beheer
WP Admin