Kruidenrijk grasland in de praktijk. - Foto: Hans Banus RundveeNieuws

LNV steunt korting op kruidenzaad

Veehouders kunnen, zolang de voorraad strekt, graskruidenmengsels kopen met een korting van € 150 per hectare.

Het LNV-ministerie heeft toegezegd de campagne ‘1001 ha kruidenrijk grasland’ te steunen met 1.001 ha. In de campagne ‘1001 hectare kruidenrijk grasland’ helpen LTO Nederland en Urgenda, in samenwerking met zaadleveranciers Pure Graze en Barenbrug, boeren zo op een laagdrempelige manier te experimenteren met kruidenrijke weilanden door financiële hulp en veel begeleiding.

Tot en met de vorige sessies is er al 1.465 ha verkocht. Inmiddels staat de teller al op 1.690 ha. Wie zaad wil aanschaffen moet er dus snel bij zijn want er is op moment van schrijven nog ruimte voor zo’n 750 ha.

Maximaal 3 hectare

Boeren kunnen maximaal 3 hectare bestellen, zodat zoveel mogelijk melkveehouders de kans krijgen om laagdrempelig te experimenteren met productief kruidenrijk grasland. De korting bestaat uit € 150 per hectare op de aanschafprijs van kruidenmengsels. Er zijn zes mengsels beschikbaar. Zaad is te bestellen op de website van 1001 ha. Naast de korting op het zaad krijgen veehouders gratis toegang tot webinars en krijgen ze van de leveranciers tips en handleidingen om van het graskruidenmengsel een succes te maken.


Nieuwsbrief gras

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen gras.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin