Foto: Roel Dijkstra RundveeNieuws

‘Leveringsprobleem’ zuivel bij Jumbo opgelost

Zuivel is weer beter verkrijgbaar bij Jumbo.

Eind vorige week was er volgens mededelingen in de winkels sprake van leveringsproblemen voor melk en andere zuivelproducten bij meerdere supermarkten van Jumbo. Op Twitter circuleerden foto’s van lege melkschappen. Daarbij stonden verschillende verklaringen met leveringsproblemen als rode draad. In ieder geval in één Jumbo-filiaal werd zelfs de link gelegd met de droogte. Daarover ontstond commotie op Twitter en werden vraagtekens gezet bij genoemde oorzaken. Onder meer door BBB-Kamerlid Caroline van der Plas en andere politici . De verschillende verklaringen van Jumbo werden in verschillende media neergezet als ‘smoes’ of ‘zuivelleugens’.

Pittige onderhandelingen

De lege schappen wijzen zoals vaker in dit soort situaties op pittige onderhandelingen tussen de leveranciers van zuivelproducten en de afnemer, in dit specifieke geval Jumbo. In hoeverre het gaat om één afzonderlijke leverancier is onduidelijk. Een woordvoerder van FrieslandCampina benadrukt dat het bedrijf nooit uitspraken doet over gesprekken met afnemers of prijsonderhandelingen. Wel stond op zaterdag 7 mei op het interne ledennetwerk Melkweb een bericht naar aanleiding van foto’s van Jumbo-winkels. Daarin benadrukt FrieslandCampina dat het bedrijf ‘op dit moment geen problemen heeft met de levering van producten aan klanten’.

Geen tekort aan melk

Jumbo reageerde eveneens afgelopen zaterdag via Twitter op het droogteargument: ‘Hallo! Het klopt dat er geen tekort is aan melk. Ons issue stond hier los van. Wij hebben leveringsproblemen gehad en deze zijn inmiddels opgelost. Een aantal van onze winkels heeft zelf communicatie opgesteld om klanten te informeren’. In een vervolg geeft Jumbo aan dat door de eigen communicatie ‘verschillende berichtgeving is ontstaan’ en dat het bericht in de betreffende winkel onjuist is. De supermarktketen heeft nog niet gereageerd op vragen over de vermeende leveringsproblemen.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin