Partner
Akkerbouwer Slӧetjes in Halle heeft een zonnepaneleninstallatie met 694 zonnepanelen op zijn dak liggen. De financiële voordelen om in zonnepanelen te investeren waren de grootste motivatie voor Slӧetjes. - Foto: Zonnepanelen op het dak AlgemeenPartner

Laat 5 miljard SDE++ subsidie niet lopen

In oktober gaat een nieuwe SDE++ subsidieronde open. Dé kans voor ondernemers om te investeren in duurzame energie.

Akkerbouwer Slӧetjes in Halle heeft een zonnepaneleninstallatie met 694 zonnepanelen op zijn dak liggen. De financiële voordelen om in zonnepanelen te investeren waren de grootste motivatie voor Slӧetjes. “Er zit een mooi financieel rendement in en het is dé manier om maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen.”

3x geld verdienen

Dankzij de SDE++-beschikking

  1. bespaart Slӧetjes op zijn eigen stroomrekening,
  2. ontvangt hij subsidie per opgewekte kWh zonne-energie
  3. en kan hij de opgewekte stroom die niet wordt gebruikt verkopen aan de energieleverancier.

“Onze insteek is echt geweest om de installatie zo in te richten dat wij maximaal kunnen leveren aan het net”, vertelt de akkerbouwer.

Leverancier van groene stroom

Het bedrijf van Slӧetjes verbruikt gemiddeld 170.000 kWh aan energie per jaar en het verbruik is seizoensgebonden. In september begint het rooien van aardappels. Dan ligt 2,5 duizend ton aan frietaardappelen drie weken opgeslagen tot ze op transport gaan.

In de winter liggen de hallen van het akkerbouwbedrijf vol met pootaardappelen en vanaf half april zijn de schuren weer leeg. Dat terwijl in de zomer de meeste energie wordt opgewekt. Deze opgewekte stroom verkoopt Slӧetjes aan het net: “Nu zijn wij een zogenoemde leverancier van groene stroom.”

Aanvraag SDE++

Slӧetjes liet de SDE++ beschikking aanvragen door Zonnepanelen op het dak. Dit bedrijf doet dat gratis en vrijblijvend en heeft jarenlange ervaring met het aanvragen van deze subsidies. Zij werkt hiermee nauw samen met netbeheerders en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Nadat Slӧetjes de SDE++ subsidie kreeg toegekend, heeft hij bij verschillende installateurs offertes opgevraagd. Uiteindelijk koos hij ervoor om ook de installatie door Zonnepanelen op het dak te laten verzorgen.

Goud in handen

Heb je al een SDE++-beschikking, maar daar nog niets mee gedaan? Je hebt goud in handen. Pas op dat de subsidiebeschikking niet verloopt! Afhankelijk van de grootte van de subsidieaanvraag, heeft een ondernemer na het moment dat hij een subsidiebeschikking krijgt 1,5 tot 3 jaar de tijd om zonnepanelen te installeren. Na deze periode verloopt de beschikking.


Beheer
WP Admin