Koeien in Devon, Engeland. Het overgrote deel van de mogelijke stoppers produceert minder dan een miljoen liter per jaar. - Foto: Canva/TravelPics RundveeNieuws

Kwart melkveehouders Verenigd Koninkrijk wil stoppen

Bijna een kwart van de Britse melkveehouders loopt met het idee rond te stoppen met de melkveehouderij. Eén op de zeven wil al voor 2024 het melkvee de deur uit doen.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 700 leden van de National Farmers Union (NFU). Het overgrote deel van de mogelijke stoppers produceert momenteel minder dan een miljoen liter per jaar.

Voorzitter Michael Oakes van de sectie zuivel bij de NFU: “De boeren maken zich zorgen over onvoldoende opbrengsten op de markt, de gevolgen van de regels van de overheid en de kosten om aan die regels te voldoen. Het gevolg is dat sommigen eerder met pensioen gaan dan ze van plan waren, terwijl anderen erover denken om over te stappen naar een andere landbouwtak.”

Oakes benadrukt dat de verwerkers steeds hogere prijzen bieden. “Ze zijn op hun beurt bezorgd dat ze niet aan de beloften aan hun klanten kunnen voldoen als de productie niet toeneemt.”

Verkoop zuivelproducten daalt

Tegelijk blijkt uit recente gegevens van het landbouwschap AHDB dat de Britse consument minder zuivelproducten koopt. De afzet van kaas lag in de drie maanden tot half juni in volume 5,7% lager dan een jaar eerder, die van yoghurt 7,1% en die van consumptiemelk 0,66%. De prijsstijgingen waren niet voldoende om een daling van de totale omzet te compenseren, aldus AHDB.

Reacties

  1. Onze nos, de cbc had grote verhalen over Trudeau’s “indrukwekkende” toespraak in het Europese parlement… Op de vrije media zoals Rebel News en Redacted etc zagen we dat in het parlement uit protest nauwelijks nog mensen aanwezig waren toen Trudeau aan zijn toespraak begon. Ook werd hem de kast terecht flink uitgeveegd door enkele leden van het parlement. Boterhoofd Trudeau die het overal in de wereld waar hem spreektijd wordt gegund heeft over “vrijheid en democratie” sluit in eigen land juist mensen die opkomen voor vrijheid en democratie op in de gevangenis. Ja hier in Canada hebben we tegenwoordig politieke gevangenen net als andere zich zelf respecterende bananen republieken! Pat King en Tamara Lich om er enkelen te noemen. Trudeau en Freeland zijn leden van het WEF en dat verklaard veel van hun gedrag. Hopelijk lukt het de liberalen niet om ons hele land te vernietigen voordat ze er uit getrapt worden mochten er nog (eerlijke) verkiezingen komen

  2. Hier in Canada vraagt de leider van de oppositie aan de zittende minister van financien hoeveel geld ze heeft bijgedrukt. Ze geeft als antwoord een heel verhaal over Canadiens dit en Canadiens dat maar ze laat niks los over hoeveel geld er is bijgedrukt. Het lijkt er op dat Canada er net als de meeste andere westerse landen keihard aan werkt om het land in zo’n hoog mogelijk tempo de financiele afgrond in te drukken. De verminderde afzet laat zien dat het geld van de consument door de inflatie eerder op is.

    1. Ja Trudeau laat zijn sporen wel na W Geverink! Er is hier in Europa veel kritiek op hem als zou hij een aanhanger zijn van de wereldregering (in hoeverre die bestaat) , hoor je die kritiek ook in Canada?

Beheer
WP Admin