Premium
De verplichting tot het aanleggen van zonnepanelen kan zowel voor bestaande als nieuwe gebouwen gelden. - Foto: Henk Riswick AlgemeenNieuws

Kabinet wil aanleg zonnepanelen kunnen verplichten

Reacties

 1. Zonnepanelen verplichten is op dit moment niet anders dan Bewijs leveren aan Brussel en Urgenda dat er voldoende panelen zijn aangelegd om aan de eisen te KUNNEN voldoen. Tot nu toe is het helaas de werkelijkheid, dat bij zonnig weer veel panelen door de Energie maatschappij worden afgeschakeld omdat er geen afvoer capaciteit is. Wie betaalt het gelag de Eigenaar van de panelen, doorgaans de ondernemer die zijn dak vol heeft gelgd om de transitie vorm te geven.

 2. meer kans op brand met zon op dak.
  constructie vaak niet optimaal voor glas op dak.
  netwerk nauwelijks up to date voor zon op dak buitengebied.
  rijk kan ook kleine windmolens die 12 maanden en in het donker kunnen functioneren mogelijk maken met regels rondom agrarische en industriele bouwblokken.

 3. Hebben politieke mensen wel verstand ? Het antwoord moet nee zijn omdat die mensen het bedrijfsleven totaal overvraagt! Ze willen dit ze willen dat en dan ook nog door verplichting. Ze hebben zichzelf nog nooit afgevraagd wie en hoe dit allemaal betaald moet gaan worden. De maatregelen rollen aan de lopende band eraf. Al die maatregelen zullen betaald moeten worden. Zet al die maatregelen maar eens op een rij en tel dan het bedraag wat daar bij hoort maar eens op, dan zul je zien dat dat helemaal niet te betalen is allemaal. Er zullen keuzes gemaakt moeten worden welke kant we op gaan en niet alles tegelijk. Daar moet de politiek zich mee bezig houden, maar ik betwijfel of ze dat kunnen.

 4. In de winter als het koud en donker is en veel stroom nodig hebt,heb je niks aan die zonnepanelen.Als het dan ook nog niet waait zitten we straks in het donker en kou als alle gas en kolencentrales gedwongen zijn te sluiten en geen kernenergie uit Frankrijk mogen betrekken..

  1. @Bol dan gaat vanzelf het licht uit, geen vreten
   ( Timmermans) geen stroom ( Wiebelstroom). Halleluja Europa u graan schuren zijn leeg!…. en huiver..de groene mafiose revolutie!!

  2. Afgelopen winter zijn in Texas presies om die reden 80+ mensen dood gevroren @Bol. Als het koud is waait het niet en de sneeuw smolt niet van de zonne panelen. Het hele netwerk donderde in elkaar. Zolang een goede opslag ontbreekt voor de geproduceerde stroom heb je helemaal niks aan wind en solar om je electriciteits netwerk overeind te houden.

 5. Als Gemeenten eigenaren van loodsen gaat verplivchten om zonnepanelen te instaleren op hun daken zonder de stroom afvoer te regelen via verzwaarde aansluitingen en transport heeft geen nandere meerwaarde dan “Theoretische energie productie t.b.v. de statiatieken om de landelijke en Europese beleidmakers gerust te stllen als het gaat over energie transitie. Puur theoretische nieuwe energie.

 6. Elk bedrijf zorgt maar voor zijn eigen energie dus als we in 2030 50 % co2 moeten reduceren .
  Iedereen zijn eigen keuze .
  Maar nu proberen ze de industrie en luchtvaart te ontzien .
  Zodat nl bv toch aan de eu eisen voldoet

 7. Verplichten?! Ik wilde panelen leggen was akkoord maar de verzekering wijst het af, kon mijn gebouw van 1982 niet meer verzekeren, wegens veranderende normen, voldeden de sterkteberekeningen niet meer,
  de geleerden snapten er niks van oude dak met asbest wat eraf is gehaald weegt veel meer dan het nieuwe dak met geisoleerde dakplaten en zonnepanelen?! Ook Tialf de schaatsbaan kan zijn gebouw niet meer verzekeren vanwege datzelfde feit door sterkteberekeningen, heb ook andere bedrijven daar al over gehoord, ook aanpassingen zoals dan wordt geopperd zijn praktisch niet uitvoerbaar!!!! Maar ze willen alles en een ander staat voor de problemen.

 8. Gaat de gemeente dan ook garanderen dat de stroom op het net kan dan? Wat heb ik aan zonnepanelen wanneer het net de opgewekte stroom niet kan ontvangen

 9. Het woord ” verplichting” geeft mij een steeds viezere smaak in de mond , de overheid gebruikt dit woord meer en meer wat toch op dictatoriale trekjes begint te lijken. Ook bij de covid enting gebruikt men dit woord meer en meer. Wat leven we toch in een steeds naardere omgeving of zien andere dit niet? Totalitaire onderwerping van de mensheid zou dat het doel zijn van de nieuwe wereldorde? Bah!

 10. ONGELOOFLIJK. Kabels kunnen op veel plekken de piek-belasting niet aan. Niet alle dak-constructies kunnen die last aan, er is met de bouw geen rekening mee gehouden. BRANDgevaar, de verzekeringen stellen behoorlijk wat eisen. De grote lappen parkeerterrein IN en BIJ de bebouwde kom / stad zijn geschikter qua lokatie dan de vele brandbare dier-verblijven en vruchtbare landbouwgrond in het buiten-gebied .

 11. Gaat de gemeente ze ook verzekeren, want dat gaat ook een issue worden nu verzekeraars steeds kritischer naar zonnepanelen gaan kijken.

Beheer
WP Admin