Partner
SAC biedt voor elke bedrijfsomvang en managementstijl een passende oplossing. - Foto: SAC RundveePartner

Heeft u ooit gedacht aan een melkrobot?

Wilt u graag meer tijd besteden aan belangrijke dagelijkse werkzaamheden op uw bedrijf, maar komt u tijd tekort? Heeft u ooit gedacht aan een robot!? De Gemini powered by SAC is ontwikkeld om het dagelijkse werk zo efficiënt en plezierig mogelijk te maken. Dit alles gericht op de vijf hoofdpijlers die SAC gebruikt bij de ontwikkeling van zijn producten.

1. Melkkwaliteit

Wij begrijpen dat het voor u als veehouder, belangrijk is om een zo hoog mogelijke melkkwaliteit te produceren. De Gemini helpt u hierbij, doordat de koe zijn eigen routine kan aanhouden. De koe bepaalt zelf wanneer zij gemolken wil worden. Eenmaal in de robot wordt elke speen afzonderlijk voorbehandeld door middel van de speciale voorbehandelingsbeker. De focus van dit proces ligt op het reinigen van de spenen, stimulering van de spenen en het voormelken voor een optimale melkafgifte. De gegevens worden per individueel kwartier verzameld en geanalyseerd. Zo kunt u te allen tijde de melkkwaliteit en gezondheid van de koe controleren en op basis hiervan de koeien aansturen.

2. Carbon footprint

De Gemini wordt in de fabriek afgemonteerd. Daardoor kan hij meteen geplaatst worden, in zowel bestaande als nieuwe stallen. Er hoeft geen aparte robotruimte gebouwd te worden, waardoor plaatsing snel kan verlopen.

De dubbele box van de Gemini is extra efficiënt doordat er twee koeien aangesloten kunnen worden met slechts één robotarm. De robot wordt op afstand up-to-date gehouden, dit bespaart u en uw monteur de nodige reistijd en de bijkomende uitstoot.

3. Ergonomie

Ergonomisch gezien is robotmelken een enorme vooruitgang voor de melkveehouder. U hoeft niet meer twee keer per dag te melken, de robot melkt immers automatisch, dag en nacht door en is comfortabel voor de koe. U hoeft zich alleen maar te richten op de attentiekoeien, die in een overzicht worden weergegeven. Zo geeft u elke koe de juiste aandacht.

4. Dierenwelzijn

Dierenwelzijn was een erg belangrijk onderdeel bij de ontwikkeling van de Gemini. Door het open karakter van de robot heeft de koe het idee nog tussen de kudde te zijn. Daardoor heeft ze een relaxed gevoel tijdens het melken.

De robot melkt tussen de achterpoten, waardoor de koe geen bewegende delen ziet en dus ook rustiger in de box staat. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de koe niet tegen machineonderdelen aan kan trappen en zich kan bezeren. Bij de eerste aansluiting bepaalt de camera waar de spenen zich bevinden. Door het zelflerend systeem verlopen de aansluitingen in de toekomst soepel, waardoor de beste prestaties gewaarborgd zijn.

De robot houdt alle gegevens per individueel kwartier bij. Deze data wordt geanalyseerd en verzonden naar het (mobiele) apparaat van de melkveehouder. Alles wordt verzameld en geeft u een overzicht in de melkkwaliteit en de gezondheid van de koe.

De bijgehouden gegevens omvatten ook attenties en algemene informatie en geeft u de mogelijkheid tot flexibele selectie. U kunt per koe bepalen waar die na het melken heen moet, dit zit geïntegreerd in het system.

5. Levensduur

SAC biedt voor elke bedrijfsomvang en managementstijl een passende oplossing. Zo kunnen melkveehouders met uitbreidingsplannen terecht bij SAC. Wij bieden mogelijkheden om enkele- en dubbele boxen te combineren. Dit verlengt de levensduur van de eerst box. De robot is robuust, duurzaam en is gemaakt van hoogwaardig RVS. Door het updaten op afstand – wat zeker niet gebruikelijk is bij robotmelken – bent u ook verzekerd van de laatste mogelijkheden op het gebied van robot melken.

Wilt u meer informatie over de Gemini powered by SAC, bezoek onze website of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Beheer
WP Admin