RundveeNieuws

Goede prijzen voor Blonde d’Aquitaine-stieren op COT-veiling

Laren – Er was veel belangstelling voor zestien Blonde d’Aquitaine-stieren op de eerste BAC-stierenveiling van het jaar. De veiling vond afgelopen zaterdag plaats op het COT-opfokstation bij Henk Stegeman in het Gelderse Laren. Ruim 350 bezoekers bezochten de veiling.

Het gemiddelde verkoopbedrag was €3.350, bijna €100 hoger dan de najaarsveiling in september 2015. Vooral tijdens de eerste veilingronde in de ochtend werd flink geboden. De topper bij de Blondes bleek BAC Jade van fokker Wim Rutjes uit Spijk. Veilingmeester Dirk Reijne sloeg deze zoon van Evian uit een Amadeus-moeder af voor het nieuwe record bedrag van €6.500. BAC Jade werd aangekocht door de familie Kip uit de Wijk. Ook met BAC Jaguar (€3.700) en BAC Jupiter  (€3.200) beleefde Rutjes een succesvol veilingdebuut.

BAC Jongleur v.Berlioz

De op een na duurste stier van de veiling, BAC Jongleur v.Berlioz van de Belgische fokker C. Mintjens uit Oostmalle, werd afgeslagen voor €4.000 en werd aangekocht door Wim Goedhart uit Loosdrecht. Ook BAC Jura van het Flierzicht v.Arlequin van fokker Marco Poelarends uit Den Ham bracht een goede prijs op van €3.900.

Charolais en Piemontese

Naast de Blondes werden ook stieren van de rassen Charolais en Piemontese geveild. Het gemiddelde van de twee Piemontese-stieren bedroeg €2.400 en van de twee Charolais-stieren €2.050.

Beheer
WP Admin