RundveeNieuws

Geitenmelkprijs blijft stijgen

Zoetermeer – De geitenmelkprijs blijft omhoog gaan. In februari steeg de gemiddelde melkprijs naar €71,23 per 100 kilo melk, zo meldt het Productschap Zuivel.

De prijs ligt daarmee €11,40 per 100 kilo hoger dan in februari 2013. Over de maand januari werd een gemiddelde prijs betaald van €69,38. Sinds de vorige melkprijspublicatie is de gemiddelde prijs met €3,74 per 100 kilo gestegen, vooral door verhogingen van de vet- en eiwitprijzen.

Naast het verhogen van de vet- en eiwitprijzen hebben verwerkers van geitenmelk en de handelaren nog meer middelen uit de kast getrokken om de prijs per kilo geitenmelk te verhogen. Zo keerden diverse verwerkers extra nabetalingen en kwaliteitstoeslagen uit. Volgens sommige berichten blijft het daar niet bij. In sommige gevallen is er ook twijfel over de werkelijk uitbetaalde melkprijzen en wordt een deel van de prijzen mooier voorgesteld dan ze zijn.

Door de steeds verder oplopende melkprijzen, worden ook voortdurend weer records gebroken. Zo zijn ook de nu gepubliceerde melkprijzen goed voor nieuwe pieken in het melkgeld.

Een overzicht van alle melkprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin