Foto: Hans Prinsen RundveeNieuws

Garantieprijs FrieslandCampina blijft € 60

Einde prijsstijging garantieprijs FrieslandCampina, maar nog altijd op een hoog niveau.

De garantieprijs voor de geleverde melk aan Royal FrieslandCampina (RFC) in augustus is € 60 per 100 kilo melk. Dat meldt de zuivelcoöperatie. Deze garantieprijs is gelijk aan de prijs over juli en daarmee lijkt een einde te komen aan de lange reeks van melkprijsverhogingen.

De prijs is gebaseerd op de verwachting dat de boerderijmelkprijzen, uitbetaald door referentiebedrijven, ook stabiel zullen blijven. De garantieprijs geldt voor 100 kilo melk met de standaardgehaltes 3,57% melkeiwit, 4,42% melkvet en 4,53% lactose. De bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 850.000 kilo melk op jaarbasis.

De garantieprijs van RFC is een gewogen prijs. De basis-vergelijkingsprijs voor gangbare melk komt bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo melk uit op € 59,42 per 100 kilo melk. Dat is exclusief btw en 5 cent voor de bijdrage aan ZuivelNL is in mindering gebracht. Melkveehouders kunnen, als ze voldoen aan de voorwaarden van PlanetProof en weidepremie, hier bovenop nog € 3,50 aan toeslagen ontvangen.

Biologische melkprijs FrieslandCampina

De garantieprijs voor biologische melk houdt FrieslandCampina eveneens gelijk, namelijk € 62,75 per 100 kilo melk. Voor deze prijs rekent RFC met standaardgehaltes eiwit (3,57%), vet (4,42%) en lactose (4,53%), exclusief btw. Het gaat hierbij om een gemiddelde levering van 550.000 kilo melk op jaarbasis.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief zuivelmarkt en ontvang maandelijks gratis artikelen die normaal alleen te lezen zijn voor abonnees.

Reacties

  1. Ik hoorde net nog die reclame op de radio van de vegan koffiemelk . Dan te bedenken dat Riedel afgestoten moest worden omdat dit niks met eigen ledenmelk te maken had.
    Nu heb je dus al vegan slagroom look a like en de koffiemelk look a like , wat volgt veganisten kaas .
    Zo kan de helft van melkveehouders wel weg campina heeft ze straks toch niet meer nodig.

Beheer
WP Admin