Premium
Foto: Hans Banus RundveeAchtergrond

Fosfaatrechten: wel voorzienbaar en ook weer niet

Reacties

 1. de melkvee houderij zou grondgebonden moeten worden, boeren die dat al waren zijn bestolen van grondgebonden fosfaat rechten pure diefstal en hypocriet van de politiek.

 2. Bij ons is in 2014 wel degelijk gewaarschuwd door de Rabo voor de mogelijke komst van rechten toen wij de stal gingen bouwen.

  1. Het is wel knap dat er financieringen verstrekt zijn waar er geen financiële ruimte is om rechten te kopen
   Kun je uitleggen waarom de Rabo dat heeft gedaan?
   Bewust kapot financieren?

 3. Bennie is weer op dreef
  Als een gek bouwen in de hoop op stalplekken die rechten opleveren
  Hufterig hoe je gewone gezinsbedrijven helpt kapotmaken

 4. Boeren zijn niet in de knel gekomen doordat ze niet wisten dat er een beperking kwam. Ze zijn in de knel gekomen doordat ze dachten dat rechten toegekend zouden worden op basis van stalplaatsen, net als bij invoering van het melkquotum. Dat was voor velen de reden om voor gek en onwijs aan het uitbreiden te gaan, juist omdat ze wisten dat er een beperking kwam. Ze hadden niet verwacht dat rechten toegekend zouden worden op basis van geregistreerde dieren. Toen dat wel gebeurde zaten ze in de knel.

  1. Bennie jij naait je sector genoten,maar jij hebt niet in de gaten dat je door de overheid er bij genaaid bent.
   Zelfs dat verdedig je nog.

 5. Dus bedrijven die volop hebben ingezet op grondgebondenheid, zoals de politiek graag wou, vallen tussen wal en schip. Huidige accountmanager van Rabo zegt glashard, dat we maar op 1 juli ’15 hadden moeten zorgen dat er een paar veeauto’s vol melkkoeien aangevoerd moesten zijn. Dus Rabo had zeker voorkennis!!!

 6. De bank die +/- driekwart van de uitbreidingen heeft gefinancierd had wel degelijk meer kennis en informatie dan melkveehouders.

Beheer
WP Admin