Foto: Misset RundveeNieuws

Fonterra verhoogt verwachte melkprijs 2024

Het Nieuw-Zeelandse zuivelbedrijf Fonterra verhoogt de te verwachten melkprijs in 2024 met 50 NZ-dollarcent tot gemiddeld $ 7,25 per kilo MilkSolid. Dat werd maandag bekendgemaakt. Omgerekend in euro’s komt dat overeen met ongeveer € 31,30 per 100 kilo melk.

CEO Mike Hurrell verklaart deze stijging doordat de melkproductie in Nieuw-Zeeland lager uitkomt dan het vorige seizoen. Ook de melkproductie in de belangrijkste exportlanden ligt naar verwachting onder het gemiddelde.

De invloed van EL Niño op het weer en de bijkomende effecten kan verdere gevolgen hebben op het kopersvertrouwen. Ook refereert Hurrell aan de recente prijsstijgingen op de GDT. Hoewel dit bemoedigend is, kan hij nog niet zeggen of de sterkere vraag uit China zal standhouden.

In andere belangrijke regio’s blijven kopers nog voorzichtig. Hurrell waarschuwt dat grondstofprijzen volatiel zijn en ook de wisselkoers is een factor die sterke invloed op de prijs heeft. In augustus verlaagde Fonterra twee keer de verwachte melkprijs door dalende prijzen van zuivelproducten, nadat het in mei een melkprijsverwachting van $ 8 per kilo MilkSolid afgaf.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin