Foto: koos Groenewold RundveeNieuws

Flynth in geweer tegen onterechte inhouding melkgeld

Voor veel melkveehouders dreigt een onterechte inhouding op melkgeld, meldt accountant- en adviesbureau Flynth. Oorzaak is de verwerkingssnelheid van gegevens bij rijksdienst RVO.nl.

Als RVO.nl de aanpassingen van de laatste weken nog niet heeft verwerkt, kloppen de bedrijfsgegevens niet. Dat kan leiden tot hoge inhoudingen op de uitbetaling van melkgeld in mei.

Merendeel aanpassingen nog niet verwerkt

Iedere melkveehouder die de afgelopen weken meldingen heeft gedaan bij RVO.nl – meldingen die moeten leiden tot aanpassing van het referentieaantal en/of doelstellingsaantal voor het fosfaatreductieplan 2017 – loopt het risico op inhoudingen. De aanpassingen kunnen betrekking hebben op overdracht of splitsing van een bedrijf, aanmelding als knelgeval of uitscharen van vee. Momenteel heeft RVO.nl het grootste deel van deze aanpassingen nog niet verwerkt.

Ondertussen heeft demissionair staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken) richting Tweede Kamer aangegeven dat hij de handhaving (het opleggen van geldboetes) niet wil uitstellen.

Flynth wil rechtszaak starten

Flynth stelt dat veehouders boetes kunnen voorkomen door individueel een schriftelijk verzoek in te dienen, gevolgd door een bezwaarschrift en een verzoek tot een verbod om een geldsom op te leggen. Dit laatste wil Flynth kracht bijzetten middels een rechtszaak, waarvoor veehouders zich kunnen aanmelden. Vrijdag 21 april moet de eerste actie van start gaan.

Beheer
WP Admin