Gezonde varkenshouderij

Op 19 februari 2025 staat de gezondheid van jouw varkensbedrijf centraal. Het begrip ‘gezond’ wordt vanuit diverse invalshoeken belicht, met als doel jou praktische inzichten en nieuwe kennis te bieden.

Dompel jezelf onder in interactieve workshops waarin bedrijven uit de sector diep ingaan op specifieke onderwerpen rondom diergezondheid. Dit is niet alleen luisteren, maar actief meedoen aan waardevolle discussies die direct impact hebben op jouw bedrijf.

Onderwerpen die onder andere aan bod komen:

  • Vergunning op doelsturing
  • Vrijloopkraamhokken

Kennisoverdracht, inspiratie en netwerken staan centraal deze dag. Bovendien kun je na afloop gratis aansluiten bij ons netwerkdiner. Voor Boerderij-abonnees is de deelname kosteloos, dus meld je snel aan via de onderstaande button en verzeker je van een plek!

Programma

Hieronder tref je het programma en meer informatie over de workshops zodra deze bekend zijn. Er zijn 4 workshoprondes waar je uit kunt kiezen en kennis kunt op doen.

13.30 uur | Ontvangt met koffie/thee en wat lekkers
14.00 uur | Opening door dagvoorzitter
14.10 uur | Plenaire spreker | door Elbert Roest, Nationaal Gezant Versnelling Emissiereductie Duurzame Veehouderij en Voorzitter Convenant Dierwaardige Veehouderij
14.50 uur | Uitleg workshoprondes
15.00 uur | Workshopronde 1
15.40 uur | Workshopronde 2
16.15 uur | Pauze met wat lekkers
16.45 uur | Workshopronde 3
17.25 uur | Workshopronde 4
18.05 uur | Plenaire spreker | door Alwin Koobs, Ervaringsdeskundige en adviseur
18.35 uur | Afsluiting door dagvoorzitter
18.40 uur | Netwerkdiner met borrel

Tijdens de workshopronde kun je kiezen voor een sessie van AdVee, MSD of Boehringer Ingelheim.

 

Workshop Advee

Kun je Darmgezondheid meten? Hoe en Waarom?
Steeds meer wordt darmgezondheid naar voren geschoven als een van de belangrijkste pijlers van de algehele gezondheid van zowel mens als dier.
Allerlei lichamelijke maar ook psychische problemen worden toegeschreven aan een onjuiste darmbalans.
Wereldwijd wordt er gigantisch veel geld in onderzoek gedaan naar het microbioom.
Wij proberen via meer betaalbare methoden parameters te bepalen om vervolgens te gaan kijken hoe en of we deze parameters kunnen beïnvloeden.

 

Workshop MSD

Vereenvoudig het werk in de kraamstal: tips voor efficiënt vaccineren

  • Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan we samen aan de slag om een werkplan te maken
  • Samen gaan we op zoek naar de meest ideale werkwijzen
  • Tips worden onderling gedeeld
  • Iedereen gaat naar huis met minimaal 1 gouden tip

 

Workshop Boehringer Ingelheim

Biosecurity, lekker belangrijk!

Dat Biosecurity belangrijk is weten we allemaal. Maar het toepassen in de dagelijkse praktijk valt niet altijd mee. Hoe hou je het werkbaar? Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan we samen aan de slag met de 10 gouden regels.

Sprekers

Martijn Steenaert en Herman Prüst
Technical Service Managers bij Boehringer Ingelheim

Biosecurity, lekker belangrijk!

Dat Biosecurity belangrijk is weten we allemaal. Maar het toepassen in de dagelijkse praktijk valt niet altijd mee. Hoe hou je het werkbaar? Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan we samen aan de slag met de 10 gouden regels.

Teus van Alphen en Paul Verhoeven
Advee
Kun je Darmgezondheid meten?  Hoe en Waarom?

Steeds meer wordt darmgezondheid naar voren geschoven als een van de belangrijkste pijlers van de algehele gezondheid van zowel mens als dier. Allerlei lichamelijke maar ook psychische problemen worden toegeschreven aan een onjuiste darmbalans. Wereldwijd wordt er gigantisch veel geld in onderzoek gedaan naar het microbioom.

Wij proberen via meer betaalbare methoden parameters te bepalen om vervolgens te gaan kijken hoe en of we deze parameters kunnen beïnvloeden.

Han Swinkels
Dagvoorzitter
Elbert Roest
Nationaal Gezant Versnelling Emissiereductie Duurzame Veehouderij en Voorzitter Convenant Dierwaardige Veehouderij

Voormalig burgemeester Elbert Roest is voorzitter van het Regieorgaan versnellen emissiereductie duurzame veehouderij. Deze club van provincies en de verschillende veehouderijsectoren wil innovaties snel praktijkrijp maken, zodat boeren weer vergunningen kunnen krijgen om stallen te bouwen. Nu ligt alles op zijn gat. Alleen bedrijven opkopen is onvoldoende om de milieudoelen te halen. Het gaat om innovaties op gebied van stallen, mest en emissies. Roest is de schakel tussen het regieorgaan en de landelijke overheid en speelt als onafhankelijk voorzitter dus een belangrijke rol. Daarnaast is hij voorzitter van het Convenant dierwaardige veehouderij. Dierenwelzijn en milieu houden sterk verband met elkaar. Hij zal uitleggen hoe de veehouderij zich weer kan ontwikkelen op termijn.

Alwin Koobs
Ervaringsdeskundige en adviseur

Ervaringsdeskundige en adviseur Alwin Koobs komt zijn kennis delen over het houden van varkens met lange staarten en het werken met vrijloopkraamhokken. Alwin is bijna dertig jaar werkzaam in de varkenshouderij. De laatste 5,5 jaar als bedrijfsleider van de varkensafdeling van Schothorst Feed Research. Daarvoor heeft hij vijftien jaar gewerkt bij berenfokker Van de Peut. Een SPF-fokbedrijf in Marknesse dat tevens in eigen beheer voer maakt.

Onlangs is Koobs gestart als zelfstandig adviseur. Onder de naam A.W.K-Advies staat hij varkenshouders bij op het gebied van management, dierenwelzijn en het stalklimaat. Hij heeft ook de cursus welzijnsspecialist gedaan. Koobs: “De varkenshouderij blijft een bedrijfstak met veel uitdagingen. Vanuit mijn kennis en ruime praktijkervaring wil ik bedrijven helpen verder te ontwikkelen. Onder meer bij het houden van dieren met lange staarten. Ik krijg energie van het begeleiden van toekomstgerichte varkensbedrijven.”

Lisa Godding en Lennert Teuwen
Market Access Manager en Farm Coach bij MSD
Vereenvoudig het werk in de kraamstal: tips voor efficiënt vaccineren
  • Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan we samen aan de slag om een werkplan te maken;
  • Samen gaan we op zoek naar de meest ideale werkwijzen
  • Tips worden onderling gedeeld;
  • Iedereen gaat naar huis met minimaal 1 gouden tip.

Partners

             

Als partner kun je je expertise presenteren in workshops en direct netwerken met varkenshouders en belanghebbenden. Jouw zichtbaarheid is belangrijk voor het opbouwen van duurzame relaties. Lees hier meer.

Locatie

Evoluon

Noord Brabantlaan 1 A
5652LA Eindhoven

Contact

Vragen? Mail dan naar aanmeldingen.events@misset.com

Aanmelden

Klik op de knop hieronder en meld je direct aan.