Premium
Eko Holland-voorzitter Cruijsen over het stikstofprobleem: "Niet alleen biologische bedrijven, maar alle bedrijven die zelf 50% van hun ammoniakuitstoot weten te reduceren zouden wat mij betreft in aanmerking moeten komen voor een uitzonderingspositie." Foto: Van Assendelft Fotografie RundveeInterview

Eko Holland-voorzitter: ‘Geen honderden en zeker geen duizenden bedrijven opkopen’

Reacties

  1. Toch moet je de uitstoot per kg/liter in de gaten houden, vaak ligt dat hoger bij bio. En het grootste gevaar is dat er van buiten steeds producten hier op de markt gedumpt worden. Het verdienmodel gaat gewoon niet werken.

  2. Goed verhaal, afschaffen van kunstmest en die stikstof terug geven aan de agrarische sector. dan bijna geen krimp nodig. Daarnaast een minimum voor krachtvoer van bv 50 cent. Dit zal niet makkelijk zijn maar kan wel. Grond gebonden boer blijft dan over, waarbij goed ondernemerschap nodig is. Veel duurzamer en minder regels nodig.

  3. Duidelijke taal van René. Preekt ook niet alleen voor eigen parochie, maar geeft een heldere visie waar de regering , de natuur én de landbouw zijn voordeel mee kan doen.

Beheer
WP Admin