Premium
In drinkwater voor koeien - op het eindpunt van het watersysteem - is de kans op microbiële vervuiling het grootst. Maak drinkbakken daarom regelmatig goed schoon om biofilm met ziektekiemen kwijt te raken. - Foto: Bert Jansen RundveeAchtergrond

Drinkwater niet altijd goed, verbeter de kwaliteit

Reacties

  1. wat een verhaal , van de microbiologie is maar 5% bekend (denkt men) dus 95% onbekend, daar kun je veel onrust mee zaaien. Kalk in het water bindt zuurstof in het water. Zuurstof-rijk is smakelijk en ruikt lekker, zuurstof-arm stinkt. Als de koe meer gaat drinken geeft ze aan dat het smaakt. Balans in het water is belangrijk. De machines die ik afgebeeld zie op de foto’s geven onbalans in het water en zijn grote investeringen met doorlopende kosten, ze doen wat ze zeggen, of je er gelukkig mee wordt is vers2
    De natuur doet er 6 jaar over om van regenwater naar gezond drinkwater gaan, ik vraag mij af of wij mensen dat in een paar seconden kunnen. Met hard water smaakt de koffie beter.
    groeten uit Geeuwenbrug.

Beheer
WP Admin