Foto: Mark Pasveer BoerenlevenColumn

‘Deze soap had best echt kunnen zijn’

De heisa van een Zweeds familierestaurant in een serie van Netflix kwam me af en toe voor als behoorlijk realistisch. Het had wel een boerenbedrijf kunnen zijn.

Eind vorig jaar raakte ik op Netflix verzeild in de perikelen van een Zweeds familierestaurant. In het kort de setting: de oprichter is overleden, zijn oudste zoon is de manager, maar de moeder heeft nog het laatste woord. Intussen wil ook de dochter een rol in het bedrijf en onverwacht komt de jongste zoon terug van het front. Hij treft een zaak waarmee van alles niet goed gaat. Als hij er wat van zegt, valt dat uiteraard verkeerd.

Het had allemaal net zo goed over een agrarisch gezinsbedrijf kunnen gaan en dan hoefde het niet eens verzonnen te zijn. Veel gespeelde situaties gebeuren namelijk ook in het echt. Kinderen die allemaal meehelpen, maar het gevoel hebben dat alleen de opvolger ertoe doet. Of een echtgenote die zich er ineens mee gaat bemoeien.

Communicatie in familiebedrijf

En dan de communicatiemissers! Moeder die iets toezegt aan het ene kind, zonder dat de andere twee er iets van afweten. Of de dochter die iets bedenkt, zonder haar broers en moeder in te lichten. Natuurlijk komen ze er toch achter en natuurlijk is de oudste broer tegen. Waarom? Nou, daarom. Hij is de manager, de man met de macht, niet zij. Althans, zo zou hij het graag willen.

Het is de dynamiek van een familiebedrijf. De betrokkenheid is enorm, soms lijkt het bedrijf voor alles te gaan. Zelfs voor de onderlinge verhoudingen met het idee dat een ruzie uitpraten straks ook nog wel kan, maar dat het bedrijf nu echt eerst even dit of dat, want… Vul zelf maar in.

Leren van serie

Een ruzie uitpraten kan inderdaad straks ook nog wel, als het dan ook maar gebeurt. Maar de praktijk is vaak anders. Na een paar uur is het meeste stof wel neergedaald en ach, nou ja, wie wil het dan nog weer op laten waaien? Liever gaan de betrokkenen aan het werk en denken ze: zo, dat hebben we weer gehad. Ze zouden beter moeten weten. Een smeulend vuur is namelijk niet uit, het kan elk moment weer oplaaien.

Dat gebeurde in die serie met dat restaurant en het gebeurt in het echt. Ook bij agrarische bedrijven. De wrevel, de verschillende inzichten, het niet erkennen van elkaars rol en kwaliteiten, dat verdwijnt niet zomaar. Dat moet besproken worden, hoe moeilijk dat ook is. Wie kent niet de collega waarbij het misging waardoor het bedrijf opgesplitst of verkocht moest worden?

Ik zou bijna zeggen: ga die serie zien en leer ervan. Helaas haalde de streamingsdienst hem onlangs uit het assortiment. Zelf redde ik het daarom niet om alle afleveringen te zien, maar eigenlijk was dat ook helemaal niet nodig. Ergens in seizoen drie wist ik het wel: jongens, praat met elkaar als je iets wilt. Of niet wilt. Of als iets je dwars zit. Ga niet zwijgend lopen mokken, trek geen boos gezicht om vervolgens weg te rennen, dat leidt allemaal tot niks. Leuk en onderhoudend voor een serie, maar oervervelend en schadelijk als het gaat om het echte leven.

Beheer
WP Admin