Foto: ANP AlgemeenNieuws

D66 naar 10 zetels, De Groot alsnog de Kamer in

Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot komt waarschijnlijk toch terug in de Tweede Kamer. De Groot staat op nummer 10 van de kandidatenlijst van D66 en zijn partij kwam bij de voorlopige uitslagen op 9 zetels.

Inmiddels is de voorlopige uitslag bijgesteld naar 10 zetels voor D66, ten kostte van een zetel voor de SP die daarmee op vier zetels lijkt te komen. De Groot zou overigens ook bij 9 zetels voorlopig in de Kamer komen, om een partijgenoot die met zwangerschapsverlof is te vervangen.

Lees ook: ‘Tjeerd de Groot blijft op oorlogspad tegen de boer’

Geen Peter Valstar

VVD-tuinbouwwoordvoerder Peter Valstar kom niet terug in de Kamer. Hij staat op plek 26, terwijl zijn partij uit lijkt te komen op 24 zetels. Lijsttrekker Dilan Yesilgöz heeft aangegeven dat haar partij niet in het kabinet wil, waarmee de kans dat Valstar alsnog doorschuift naar een zetel kleiner is geworden.

Verschillende gemeentes tellen de stemmen opnieuw nadat fouten werden ontdekt. De overheid maakt de definitieve uitslag, inclusief de verdeling van restzetels en de voorkeurstemmen voor kandidaten, vrijdag bekend. Ondertussen is Ronald Plasterk, de nieuw aangestelde verkenner, begonnen met het voeren van gesprekken om een kabinet te vormen.

Reacties

 1. Wat een gezeur Tjeerd is niet mijn vriend maar hij verkondigd wel een volstrekt democratische mening dat kunnen we van de populistische racistische en fascistische eenmansfractie van de PVV niet zeggen

 2. Je kunt je natuurlijk ook jezelf afvragen of je mede verantwoordelijk bent voor de grote verkiezings nederlaag van je partij en de komst van de bbb , die een grote speler in de 1e kamer is geworden en nu ook in de 2e kamer een belangrijke rol krijgt . Of je niet beter de eer aan jezelf kunt houden en niet terug komt in de 2e kamer.
  Of blijft die royale beloning voor de kamerzetel toch het aanlokkelijkst.

  1. Het salaris van een Tweede Kamerlid bedraagt gemiddeld € 8.560,- per maand. Dit is nog exclusief 8% vakantiegeld en eindejaarsuitkering dat kun je veel vinden maar voor iemand die afgestudeerd is aan de landbouw Universiteit thans WUR is dat echt niet veel er zijn boeren die meer verdienen.
   Maar ik ben geen fan van hem nooit geweest, maar ik vind dat hij wel het nodige respect verdient omdat ik ervan overtuigd ben dat hij oprecht meent waar hij mee bezig is. Ik ben oprecht VVD’er en ben het met Dilan yesilgöz eens dat we niet in een kabinet met racist en fascist Wilders moeten gaan zitten hij mag dan wel geen snorretje hebben maar dat is ook het enige verschil overigens er zijn meerdere partijgenoten die samenwerking met Wilders niet zien zitten o.a. Klaas Dijkhof en Ed Nijpels, Tjeerd is niet mijn politieke keuze maar ik acht hem hoger dan dat stelletje kontjekruipers van de machtsgeille BBB,

  2. @ even anders .De groot oprecht!? je bent zeker vergeten dat hij nog niet zo lang geleden directeur was van de NZO en toen een heel ander geluid liet horen , dat soort mensen noemen we draaideuren .

 3. Eigenlijk is dat goed nieuws. Tjeerd kan niks bereiken in het parlement omdat hij niet meer macht heeft als bv één van pvdd. De boerenhaters zijn straks in de minderheid. Gaat tjeerd naar NM of wakker dier dan kan hij meer schade aanrichten. Nee, laat hem maar lekker zitten in de tweede kamer.

Beheer
WP Admin