Premium
Tjeerd de Groot is lid van de Tweede Kamer voor D66. - Foto: ANP AlgemeenColumn

‘Tjeerd de Groot blijft op oorlogspad tegen de boer’

Reacties

 1. zoals men in de politiek niet kon voorstellen dat nederland met een zo grote gasbel zou praten over het niet meer warm kunnen stoken woningen kan men zich nu ook nog niet voorstellen dat er wel honger kan zijn in europa.
  In de politiek lijkt men drukker met elkaar dan met landsbelang en lange termijn.
  Voor staat het huis in de fik maar heel d66 is voor de keuken nog nieuwe gordijntjes in de winkel aan het uitzoeken.
  zeer zorgelijk.

 2. Het is niet alleen TdeG die de problemen veroorzaakt. Rusland maakt het gas niet duur dat doen onze eigen bestuurders in DenHaag en Brussel. Rusland heeft Nordstream 2 aangelegd maar die mocht niet in gebruik genomen worden en was het niet onze eigen minister Jetten die de gemeenten sommeerde dat ze per 1 oktober van het Russisch gas af moesten zijn? De echte boosdoeners van de dure energie zitten echt in Brussel en Den Haag.

 3. hitler verloor toen er honger kwam
  poetin zal verliezen als er honger komt
  en ook de groot zal verliezen als er honger komt
  maar maakt voor die tijd wel heel veel kapot
  en zal er voor zorgen dat er enkel nog wat mega bedrijven over blijven wat burger niet wil !!!!!!!

 4. Ach de heer De Groot,
  Onze nationale activist die het niet meer uit kon staan, dat partijen als CDA en VVD het door hem gewenste beleid veranderde ten gunste van de boerenstand. Als gevolg hiervan besloot hij het CDA en VVD te passeren in de communicatie met de boeren door te gaan praten over een halvering van de veestapel. Dit had weer tot gevolg, dat de boerenstand op scherp ging en over ging tot een protestactie op 1-10-2019 op het Malieveld. Hierbij werd het gevoel van de boerenstand duidelijk weergegeven door Henk Bleker en Sieta van Keimpena door te spreken over respectievelijk een gebalde vuist en een poepie laten ruiken.
  Door gebrek aan inzicht van de machtsverhoudingen binnen Nederland sloeg de politiek de waarschuwing van de boeren in de wind met voortdurende protesten tot gevolg. Door het overslaan van de onvrede naar de rest van de samenleving zijn we nu in een onbestuurbaar Nederland terecht gekomen.

 5. elite van nu hebben nooit honger gehad dus weten niet wat het is achge aan de bloembol zit poosje op water en brood zetten misschien komen ze dan bij zinnen

 6. @Armer. We hoeven niet lang te wachten op stijgende voedselprijzen. Poetin heeft via zijn oorlog al gezorgt voor stijgende voedselprijzen door olie en gas extreem duur te maken, export uit Oekraine nagenoeg onmogelijk te maken en dat heeft reeds zijn weerslag op ons voedsel. Als de kassen Agri Port en andere hun verwarming uit zetten, zal de productie dalen tot ongekend laag niveau en de prijzen worden dan bepaalt door de rijken en die zitten in de groep met meer dan modaal inkomen en willen dit laten zien bij de kassa.

  1. Melkveehouders kunnen straks goed scoren bij de burgers door het weggeven van de melk van één koe. Noem die koe bertha en die burgers zullen er voor zorgen dat bertha mag blijven. Dus melkveehouders: maak een foto van je bertha en plaats die op soc media met vermelding: gratis melk afhalen.

 7. Tjeerd en veel andere linkse politici denken meer stemmers te trekken door de veestapel te verkleinen. Hij denkt dat de voedselprijzen niet stijgen bij een kleinere veestapel. Meestal vinden linkse stemmers het niet leuk als voedselprijzen hoog zijn. Vlees , zuivel en eieren eten wordt voor de elite en die zitten bij d66. Een jaar afwachten of pvda en sp er nog zo over denken.

  1. armer , zou het niet kunnen zijn dat o.a de groot en de groenlinkers ( mevrouw thieme en consorte ) nogal belangen hebben ( financieel verdien model) in kunstvlees/melk??????. des te meer er tegen de reguliere agrarische sector wordt geschopt, des te meer er van dat kunstgemaakte producten op de markt zouden kunnen komen. deze hetze in ons zo mooie nederland tegen de landbouw is al een hele tijd aan de gang.

  2. Hoge voedselprijzen vinden linkse stemmers inderdaad niet fijn farmerbn, maar is dat in Frankrijk al niet iets merkbaar met een (geforceerd) achter blijvende melkprijs?

  3. Klopt farmerbn, maar nee dat is voor melkveehouders met panelen niet zo spannend hier. De melkprijs van ruim 62cent maakt het interessant, meen dat het daar wat haperde in Frankrijk?

Beheer
WP Admin