Partner
Foto’s: Agrovision RundveePartner

CowVision: de sleutel tot efficiëntie en succes in moderne melkveehouderij

In het Drentse Vledderveen leidt Wijtze Hoogeveen met zijn familie een bloeiend melkveebedrijf van 140 melkkoeien. De maatschap maakte in de afgelopen 7 jaar een flinke groei door en streeft naar duurzaamheid, een hoge melkproductie en het welzijn van hun dieren. Maar zoals veel moderne veehouders weten, brengt groei ook nieuwe uitdagingen met zich mee.

Uitdagingen van groei

“Wat ons opviel, was de groeiende hoeveelheid data en de versnippering van systemen,” vertelt Wijtze. “Het werd steeds moeilijker om het overzicht te behouden en snel te reageren op veranderingen.”

Het was deze uitdaging die hen leidde naar CowVision, een geavanceerd en allesomvattend managementsysteem. “Voorheen verloren we kostbare tijd door het schakelen tussen verschillende systemen,” legt Wijtze uit. “CowVision heeft dat veranderd door alles onder één dak te brengen, waardoor we efficiënter kunnen werken.”

Wijtze Hoogeveen is melkveehouder in Vledderveen.
Wijtze Hoogeveen is melkveehouder in Vledderveen.

Instrument voor efficiëntie en groei

CowVision biedt veehouders zoals Wijtze een allesomvattende benadering van bedrijfsbeheer. “Of het nu gaat om het bijhouden van de melkproductie per koe of het reguleren van voergiften in de melkstal, CowVision geeft ons de informatie die we nodig hebben,” zegt Wijtze.

Met CowVision hebben we alles wat we nodig hebben onder één dak, wat ons tijd bespaart en ons in staat stelt om ons te concentreren op wat echt belangrijk is: het welzijn van onze dieren en de groei van ons bedrijf

Maar CowVision is meer dan alleen een database. Het is een instrument voor efficiëntie en groei. Dankzij de geïntegreerde modules kunnen veehouders niet alleen hun veestapel beheren, maar ook de voeding optimaliseren, diermanagement verbeteren en financiën stroomlijnen.

Real-time informatie binnen handbereik

“Wat wij heel belangrijk vinden is dat CowVision een real-time programma is,” zegt Wijtze. “De medewerker insemineert de koe en vervolgens kan hij met een paar simpele handelingen de inseminatie in CowVision zetten, in de stal of thuis op de bank.”

En met de handige mobiele app van CowVision kunnen veehouders hun bedrijf overal en altijd in de gaten houden, waardoor ze snel kunnen reageren op veranderingen en samenwerken met externe partijen zoals voerleveranciers en adviseurs.

Cowvision biedt een app voor de smartphone.
Cowvision biedt een app voor de smartphone.

Alles onder één dak

Maar wat onderscheidt CowVision van andere systemen? “Het verschil zit hem voor mij in de volledigheid en integratie,” legt Wijtze uit. “Met CowVision hebben we alles wat we nodig hebben onder één dak, het beheer op diermanagementniveau, voeding- en melkproductie, mineralen, wetgeving en het financiële aspect. Dit bespaart ons tijd en stelt ons in staat om ons te concentreren op wat echt belangrijk is: het welzijn van onze dieren en de groei van ons bedrijf. En het geeft mij persoonlijk de vrijheid om ook een paar dagen buiten de deur te werken.”

Wil je weten hoe CowVision jouw melkveebedrijf kan transformeren? Neem een kijkje op www.cowvision.nl en ontdek de mogelijkheden.

Dáárom CowVision:

  • Werkt snel en gebruiksvriendelijk, met een handige app voor je smartphone.
  • Snel aansturen vanuit één slimme cockpit, inclusief voeding en melk.
  • Online samenwerken met medewerkers, adviseurs of dierenarts.
  • Slimme analyses over melkopbrengst, krachtvoerverbruik, krachtvoerkosten en saldo.
  • Alle managementonderdelen bij elkaar in één online programma.
Beheer
WP Admin