Foto: Martijn ter Horst AlgemeenNieuws

Consultatie stikstofwet toch verlengd

Onder druk van de Tweede Kamer is de internetconsultatie voor de stikstofwet verlengd.

Minister Carola Schouten heeft dat besloten. Zij geeft partijen die tot nu toe niet of niet voldoende hebben kunnen reageren de gelegenheid om tot en met 10 juni inhoudelijk op de wet te reageren. Met name SGP‘er Roelof Bisschop maakte zich druk over de korte consultatieperiode van aanvankelijk een week. Op voorstel van Bisschop en zijn collega Frank Futselaar (SP) heeft de Kamercommissie de minister gevraagd de internetconsultatie met een week te verlengen.

Kritische depositiewaarde

De Wet stikstofreductie en natuurverbetering stelt een doel voor de verdunning van de stikstofdeken over stikstofgevoelige natuurgebieden in Nederland. Het is de bedoeling dat in 2030 maximaal de helft van de stikstofgevoelige natuur nog te maken heeft met een overschrijding van de zogenoemde kritische depositiewaarde (kdw). De kdw geeft de hoeveelheid stikstof aan die stikstofgevoelige gebieden maximaal kunnen verdragen, zonder er in kwaliteit op achteruit te gaan.

180 reacties

Hoewel de internetconsultatie maar een week open is geweest, waren tot woensdagavond 3 juni meer dan 180 reacties gegeven, wat uitzonderlijk veel is voor een internetconsultatie.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier. En Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Beheer
WP Admin