Varkens lossen bij slachterij Compaxo in Zevenaar. - Foto: Henk Riswick VarkensNieuws

Compaxo krijgt alle Pali-varkens aan de haak

De overname van de slachtactiviteiten van Pali Group door Compaxo is afgerond. Compaxo slacht inmiddels alle varkens die het volgens de gemaakte afspraak zou overnemen van Pali.

De slachterij in Zevenaar werkt sinds begin deze maand met twee ploegen. Vorig jaar tobde Compaxo met een tekort aan keuringsartsen van de NVWA. In ploegendienst werken was toen niet haalbaar. Dat probleem is ook opgelost sinds de Pali-varkens naar Zevenaar gaan, verklaart directeur Menno van der Post.

Compaxo heeft capaciteit om wekelijks 50.000 varkens te slachten en uit te benen. Dat aantal wordt nog niet gehaald. Hoe ver het bedrijf daarvan verwijderd is, wil Van der Post niet delen. Hij zegt dat het streven is dat voor het eind van dit jaar de slachterij op vollast draait. Eind vorig jaar werd bekend dat Compaxo de varkensslachterijactiviteiten van Pali overneemt. Deze transactie is goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt en het proces is afgerond. Nederland telt nu nog vier bedrijven die grootschalig varkens slachten.

Beheer
WP Admin