Varkensslachterij Compaxo in Zevenaar. - Foto: Jan Willem Schouten VarkensNieuws

Compaxo neemt varkensslacht van Pali over

Pali Group sluit zijn varkensslachterij in Geldrop. De 15.000 varkens die het bedrijf wekelijks slacht worden vanaf 1 april 2024 bij Compaxo in Zevenaar ondergebracht.

Pali houdt de inkoop van varkens en de verkoop van vlees nog wel in eigen beheer. Een deel van de geslachte varkens wordt daarvoor verwerkt bij Pali Meat in Oss.

De sluiting van de slachterij komt niet onverwacht, maar is wel vervroegd. De vestiging heeft problemen met de vergunning voor de slachtactiviteiten en het lozen van afvalwater. Daardoor zijn er geen mogelijkheden om door te groeien en is de beperkte schaalgrootte een blok aan het been. Voor een goede kosten-efficiëntie en daarmee de mogelijke marktprijs die Pali zijn leveranciers kan betalen is volgens de slachter die groei wel nodig.

Gunstig voor Compaxo

Voor Compaxo is de overname van de slachtactiviteiten een welkome aanvulling. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in uitbreiding van de slachtcapaciteit, maar kan die niet benutten door gebrek aan toezicht door NVWA. De controle-uren van Geldrop verhuizen door de overname naar Zevenaar. Ook een deel van het slachterijpersoneel kan mee, maar ook in de kalverslachterij van Pali aan de slag. Er vallen volgens Pali Group geen gedwongen ontslagen.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) moet nog wel toestemming geven voor de voorgenomen overname.

Beheer
WP Admin