VarkensNieuws

China vraagt kwart meer varkensvlees

Washington – De Chinese importbehoefte van varkensvleesproducten komt dit jaar uit op 1 miljoen ton, volgens cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw. Dat is een stijging van 23,5 procent ten opzichte van afgelopen jaar.

Uit cijfers van de Chinese douane blijkt dat Duitsland de belangrijkste varkensvleesleverancier van het land is. Op plaats twee van belangrijkste leveranciers staan de Verenigde Staten, plaats drie is voor Canada. Voor de Europese Unie is China de tweede afzetmarkt van varkensvlees.

Consumptie stijgt sneller dan Chinese productie

Reden van de stijgend invoerbehoefte van China is dat de consumptie sneller groeit dan de binnenlandse productie. De binnenlandse varkensproductie groeit dit jaar 1,5 procent, tot 57 miljoen ton. De Chinese consumptie wordt dit jaar geschat op 58 miljoen ton varkensvlees, dat is een stijging van 2,2 procent.

Stijgende welvaart in China

De varkensvleesconsumptie in China zal tot 2020 met 35 procent toenemen, voorzien experts. Drijfveer achter de enorm toenemende consumptie is de stijgende welvaart van veel Chinezen.

Exportkansen voor vleesverwerker en machinebouwer

Naast vlees heeft China ook grote behoefte aan machines voor slachterijen en voor het verwerken en verpakken van vlees. Vleesverwerkers fuseren of worden overgenomen en willen dan investeren. Daarnaast spelen meer voedselveiligheid en de stijgende vraag naar verpakte producten een rol dat vleesverwerkers gaan investeren in nieuwe techniek. China biedt daarom voor zowel vleesverwerkers als machinebouwers goede exportmogelijkheden de komende jaren.

Beheer
WP Admin