RundveeNieuws

Bontrup verbreekt relatie met Willy van Bakel

Vredepeel – Franz Bontrup, mede-eigenaar van het grootste melkveebedrijf van Nederland (Vreba Melkvee in Vredepeel), verbreekt de relatie met Willy van Bakel.

Bontrup wil alleen nog samenwerken met de twee andere broers: Alex en René van Bakel. Willy van Bakel was als adviseur werkzaam voor Bontrup in de Verenigde Staten.

De Limburgse miljonair Bontrup investeerde minstens 4 miljoen euro in Vreba Melkvee en trad in 2011 met zijn zoon toe tot de directie van het melkveebedrijf met 1.250 koeien en 1.250 stuks jongvee.

Volgens Bontrup was er voordat hij toetrad tot de directie veel geld uit het melkveebedrijf, Vreba Melkvee, gehaald en in de onderneming van Willy van Bakel, Van Bakel Onroerend Goed, gestopt. “Er zijn miljoenen van het melkveebedrijf naar Van Bakel Onroerend Goed gegaan”, aldus Bontrup.

Willy van Bakel was lang actief in de handel in onroerend goed en had het grootste emigratiebemiddelingskantoor voor melkveehouders die in de VS wilden beginnen. Daar is niets meer van over.

Volgens Willy van Bakel is hij in in de VS in problemen gekomen door de zuivel- en bankencrisis. Diverse melkveehouders beschuldigen hem echter van oplichting. Zijn Nederlandse onderneming, Van Bakel Onroerend Goed, is vorig jaar failliet verklaard.

Er zijn schuldeisers die hopen dat ze via het melkveebedrijf in Vredepeel, Vreba Melkvee, nog een deel van hun geld terug kunnen krijgen. Die hoop is volgens Bontrup tevergeefs. “Er is hier niets meer te halen.”

Beheer
WP Admin