AlgemeenNieuws

Boer klaagt Volkswagen aan wegens misoogsten

Droogte en mislukte oogsten zijn de schuld van Volkswagen; een biologische boer is een proces begonnen.

Een biologische boer uit de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen wil dat de verkoop van auto’s met een verbrandingsmotor door Volkswagen (VW) wettelijk wordt verboden. Dat meldt Topagrar. De CO2-uitstoot van het autoconcern zou de klimaatverandering aanwakkeren en boer opzadelen met misoogsten.

De rechtbank van Detmold behandelt een rechtszaak die boer Ulf Allhoff-Cramer heeft aangespannen tegen Volkswagen. Volgens hem is de autoproducent schuldig aan zijn misoogsten en aan klimaatextremen. De biologische boer is van mening – ondersteund door Greenpeace – dat zijn bosbezit door het handelen van Volkswagen in gevaar komt. Zo zou de autofabrikant vanwege de grote CO2-uitstoot civielrechtelijk medeverantwoordelijk voor de schade.

Daarom wil Allhoff-Cramer VW dwingen om de verkoop van verbrandingsauto’s al in 2030 te beëindigen en voor die tijd de productie terug te brengen. Het doel van deze juridische procedure is om met een rechterlijke uitspraak VW te dwingen de kooldioxide-uitstoot te verminderen.

Rechtszaak Shell als voorbeeld

Het voorbeeld voor de biologische boer is de uitspraak van de rechtbank Den Haag vorig jaar tegen Shell. Het olieconcern werd veroordeeld om zijn uitstoot eind 2030 met 45% te verminderen. Soortgelijke rechtszaken lopen tegen BMW, Mercedes en de olie- en gasproducent Wintershall DEA.

Volgens Topagrar lijkt de rechtbank echter niet overtuigd door de redenering van de boer. De verwachting is dat de aanklacht zal worden verworpen. Het verkopen van auto’s is namelijk op zich niet illegaal. Op 9 september wordt de uitspraak verwacht.

Reacties

  1. Nu is greenpeace zijn vriendje, morgen krijgt de boer een aanklacht van greenpeace omdat hij teveel stikstof uitstoot.

  2. Tja dat is niet echt een zaal waar de boer kans maakt om te winnen. Op basis van de data zal hij verscheurd worden in de rechtzaal. Het is vergelijkbaar met het verbieden van zuurstof voor mensen.

Beheer
WP Admin