Foto: Mark Pasveer RundveeNieuws

Bloomberg: Meerdere bieders voor Friso-merk FrieslandCampina

Voor het kindervoedingsmerk Friso van FrieslandCampina zijn meerdere belangstellende kopers volgens persbureau Bloomberg op basis van meerdere ingewijden.

Het gaat onder meer om investeringsmaatschappijen Bain Capital en Carlyle Group die overwegen een bod uit te brengen. Andere geïnteresseerden die Bloomberg opvoert zijn Baring Private Equity (een Aziatische investeringsmaatschappij) en het Chinese zuivelbedrijf Junlebao Dairy. Er wordt een overnamebedrag genoemd van $ 1 tot $ 2 miljard (€ 900 miljoen tot € 1,8 miljard). Het zou een nieuwe stap zijn in het proces van een mogelijke verkoop van het wereldwijde merk van het grootste Nederlandse zuivelconcern.

Onderdeel van evaluatie

In december 2021 meldde persbureau Reuters dat FrieslandCampina de belangstelling peilt voor een eventuele verkoop. Ook dat was op basis van onbevestigde berichten. In dat bericht ging het nog om een bedrag van $ 2 tot $ 2,5 miljard.

FrieslandCampina geeft dezelfde reactie als in december. Het bedrijf onderzoekt alle opties als onderdeel van de strategische evaluatie die in december bekend is gemaakt in de ledenraad geeft een woordvoerder aan.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

 • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

 1. Als je wat ouder bent heb je al wat meer mee gemaakt.
  De aftakeling van de RFC want zo kun je het zo langzaam wel noemen blijkt in een stroom versnelling te komen.
  In jaren 80 had je de scheepsbouw RSV welke werd uit gefaseerd via de sterfhuis constructie . Wat nu bij rfc gebeurd lijkt hier precies op.
  Van alle verkochte fabrieken en merken is nog nooit iets sterks voor in de plaats gekomen. Waar in het coberco tijdperk nog aan verbreding werd gedaan door topmerk als appelsientje welke meer als 1 ct aan de melkprijs opbracht en de aankoop van chocomel flink duur maar wel een merk met marge.
  Tegenwoordig is de vraag wat word er nu weer verkocht. Het word tijd dat de nieuwe voorzitter ingrijpt.

 2. Beste Ven,

  Er zijn zeker vraagtekens te plaatsen. Het bericht is afkomstig van internationaal persbureau Bloomberg en gebaseerd op ingewijden zoals aangegeven en vaker gebeurd in dit soort mogelijke overnames. De uitkomst en uiteindelijke bedragen kunnen nog heel anders worden.
  FrieslandCampina heeft niet anders gereageerd dan door te verwijzen naar een aangekondigd onderzoek in de ledenraad van december. Daar hebben wij ook over bericht.
  deze reactie is automatisch gemodereerd

 3. waarom wil fc afzet verkopen ????
  en het gat 900miljoen of 1.8 miljard vindt ik een hele rare uitspraak !!!!!!!!!!! wie doet die uitspraak ????
  zitten ze nu aan de grond of ???????
  een maand geleden nog +_ half miljard meer ……. wat zijn dit voor rare uit spraken wim

  als dit waar is
  waar zijn ze dan bij fc mee bezig zonder de leden iets te vragen?????????????

Beheer
WP Admin