Duynie belevert afnemers deze week nog vanuit de voorraden die het bedrijf heeft op de locatie in Nijmegen, waar de mengsels worden geproduceerd. - Foto: Michel Zoeter VarkensNieuws

Bijproducten niet meer leverbaar door staking

De beschikbaarheid van een aantal bijproducten is ineens sterk gedaald door een staking bij voedingsmiddelenproducent Cargill. Het personeel heeft onder andere in de vestigingen in Bergen op Zoom en Sas van Gent het werk neergelegd om zo een loonsverhoging af te dwingen.

Dit heeft niet alleen gevolgen voor de productie van de voedingsmiddelen, maar ook voor de bijproducten die daarbij vrijkomen. Leverancier Duynie heeft veehouders per brief geïnformeerd over de verminderde beschikbaarheid.

Zo worden de tarwegistconcentraten Sastapro en Bergapro niet meer geproduceerd. Dit heeft ook gevolgen voor Novipro, een mengsel gebaseerd op deze producten. Ook boeren die tarwezetmeel voeren, gaan het mogelijk merken. Zo wordt DuyStarch, dat normaal in Bergen op Zoom van de band rolt, niet meer gemaakt. Dat heeft gevolgen voor DB Blend, wat daar een afgeleide van is.

Duynie belevert afnemers deze week nog vanuit de voorraden die het bedrijf heeft op de locatie in Nijmegen, waar de mengsels worden geproduceerd. Vanuit daar wordt nog wat DB Blend en Satapro uitgeleverd. DuyStarch is al niet meer leverbaar.

Hoe lang de staking duurt en wanneer de productie weer wordt opgestart, is onbekend.

Beheer
WP Admin