Besparen op energiekosten met energieopslag in een batterij
Wist je dat er een manier is om te besparen op je energiekosten? Dat het zelfs mogelijk is om van opgewekte energie een verdienmodel te maken? Of je nu wel of geen zonnepanelen hebt, met een batterij zet je de volgende stap in de energietransitie.
Misschien heb je al eerder van de term thuisbatterij, accu of energieopslag gehoord. Maar wat is dit nu eigenlijk? Een batterij is een ‘energieopslagsysteem’: opgewekte energie die overdag niet wordt gebruikt kun je ’s avonds en ’s nachts wel inzetten via de batterij. Zo kun je ’s nachts de melkrobot of mestrobot laten draaien via opgeslagen energie, waardoor je geen dure energie hoeft in te kopen.
Vooral in de lente- en zomermaanden wordt er veel energie opgewekt via zonnepanelen en gaat overcapaciteit van energie vaak verloren. Met een batterij maak je maximaal gebruik van je eigen duurzame energie en kun je besparen op energiekosten.
Wat kan ik op een batterij aansluiten?
De batterij gebruik je voor al je elektrische apparaten. Welk apparaat dit is maakt geen verschil: alle energieverbruikers, groot of klein, kunnen energie uit de batterij verkrijgen waardoor je direct zult besparen op energiekosten.
Zodra de zon ondergaat, en de zonnepanelen niet voldoende stroom meer leveren voor de apparaten, weet de Kiwatt-batterij automatisch dat hij moet ontladen richting de elektrische apparaten.
Het energieverbruik is bepalend voor de gewenste opslagcapaciteit van de batterij. Kiwatt levert accu’s met capaciteiten van 30 kWh tot 800 kWh. Wij helpen je graag bij het berekenen van de juiste batterijcapaciteit.
- Gebruik eigen zonne-energie op kostbare momenten.
- Minder afhankelijk van uw energieleverancier.
- Maandelijks besparen op energiekosten
- Elektrische apparaten draaien s’ nachts met energie uit de batterij.
Tekst gaat door onder de foto
Ik heb geen zonnepanelen, wat nu?
Ook zonder zonnepanelen kun je maximaal van een batterij profiteren. Je kunt namelijk energie inkopen wanneer de energieprijs laag is, deze energie gebruikt je wanneer de stroomprijs hoog is en kun je ook terug leveren aan het net tegen die hoge prijs. Dit kan Kiwatt allemaal automatiseren, zodat je er geen omkijken naar hebt. Alle ontwikkelingen volg je in de Kiwatt App.