Kiwatt: de volgende stap in de energietransitie
Boerenbedrijven gebruiken gedurende de dag veel energie. Door hier slimmer mee om te gaan, voorkom je dat overproductie verloren gaat en bespaar je aanzienlijk op de energierekening.
Maak van een kostenpost een opbrengstenpost
De problemen op het Nederlandse elektriciteitsnet vormen een grote belemmering voor de overstap naar groene stroom, de zogeheten energietransitie. Nieuwe wind- en zonneparken, maar ook bedrijven met zonnepanelen op het dak, kunnen vanwege gebrek aan capaciteit niet aangesloten worden op het net. En ondertussen blijven bedrijven en consumenten vooral stroom gebruiken op momenten dat dit niet duurzaam wordt opgewekt. Met veel ervaring in de ICT-wereld en die van elektrificatie, heeft Kiwatt voor deze problemen een oplossing gevonden.
Energieverbruik op het juiste moment
“Wij helpen bedrijven om overtollige zonnestroom van het dak op te slaan in batterijen”, legt directeur Jacob van Leeuwen uit. “Deze variëren in vermogen van 30 kilowatt tot 800 kilowatt. Ondernemers kunnen hiermee een nieuwe of grotere aansluiting op het net uitsparen.” Als agrariër bent u eveneens ondernemer en beschikt u hoogstwaarschijnlijk over een enorme hoeveelheid zonnepanelen. “Vooral tijdens de lente- en zomermaanden leveren deze meer energie op dan dat de boer nodigt heeft”, weet Van Leeuwen. “Dankzij de Kiwatt Batterij gaat deze overproductie niet verloren. De overtollige zonne-energie wordt opgeslagen en kan hierdoor op een ander moment van de dag nuttig worden ingezet. Bijvoorbeeld in de nacht, wanneer de melk-, mest- en voerrobots op vol vermogen moeten draaien. Of om de akkerbouwmachines te laten werken en de kassen op temperatuur te houden.”
Lees verder onder foto
Bijverdienen met groene energie
“Slimme software zorgt ervoor dat de batterij automatisch oplaadt op momenten dat er veel groene stroom is”, legt Van Leeuwen uit, “en de stroomprijs op de energiebeurzen goedkoop of zelfs negatief is. De batterij ontlaadt als er veel vraag is naar stroom en de prijs hoog is”. Ook zonder zonnepanelen is de Kiwatt Batterij een uitkomst, benadrukt hij. “De vraag naar stroom fluctueert namelijk continu, waardoor handelen op de onbalansmarkt behoorlijk verdienstelijk kan zijn. Met behulp van de Kiwatt-app verkoopt u de opgeslagen energie tijdens piekmomenten. Ongeacht of u energie inkoopt op een moment dat de energieprijzen laag zijn, of energie opslaat met behulp van zonnepanelen. Op deze manier kunt u flink bijverdienen met groene energie en is de batterij binnen enkele jaren terugverdiend. Tevens worden zo pieken in vraag en aanbod op het net, en dus netcongestie, voorkomen.”
Door slim om te gaan met energie maak je van een kostenpost een opbrengstenpost, vertelt Van Leeuwen. “Met onze oplossingen maken we energieopslag eenvoudig voor ondernemers en particulieren. De agrarische sector is een voorloper wat betreft duurzame energieproductie, gezien de grote hoeveelheid stroom die boerenbedrijven gedurende de dag opwekken. Het opwekken van eigen stroom zorgt dan ook voor een behoorlijke daling van de energierekening aan het einde van de maand. Bespaar door duurzaam te ondernemen. Wij nemen u graag mee in het verhaal.”
Meer informatie over de Kiwatt Batterij of direct een offerte aanvragen?