Premium
Foto's: Ria Braaksma, Real Estate Centre/Interfarms RundveeAchtergrond

Bedrijf in Canada met 639 hectare voor € 3,4 miljoen

Reacties

  1. Het is wel mooi een beetje dagdromen wat ik zou doen als ik zo,n bedrijf had maar om er echt heen te gaan is mij toch een stap te ver. Voor een avontuurlijk persoon met lef lijkt het mij wel wat,heerlijk die ruimte en vrijheid beter beter als dat kneuterige Nederland waar iedereen je op de vingers kijkt en het liefst wil dat je er mee stopt.

    1. Het mooie is dat boeren het hier zonder stal af kunnen. Een afkalf stal voor evt vroeg kalven, kralen met behandelgang en een verwarmde werkplaats zijn niet verkeerd. Koeien zijn prima te controleren als ze achter een voerwagen aan lopen. Ze zijn ook goed te controleren als het randsoen draadje weer een stukje verzet wordt en de koeien zelf moeten graven naar de zwaden die in het najaar gemaaid zijn en nu onder de sneeuw liggen te wachten om opgegeten te worden. Zo hoef je geen balen te maken en geen mest uit te rijden. Boeren komen op met allerlei goede ideen om kosten en de arbeidsbehoefte zo laag mogelijk te houden.

    2. Om te emigreren moet je idd wel een beetje avontuurlijk zijn en is niet voor iedereen. Om door te blijven boeren in een land waarvan de regering van jullie af wil neemt denk ik ook een flinke portie lef en geeft een hoop stress.

  2. Als jonge boer in Nederland zou ik toch eens in de wereld rondkijken waar voldoende toekomstperspectief is voor je bedrijf.

  3. Als Nederlander moet je dan wel kunnen omdenken, voor je gevoel zou je al een stal willen bouwen om de dieren in de winter te willen “beschermen” en handiger te willen voeren met minder voerverliezen en betere controle.

Beheer
WP Admin