Het bezoekverbod betekent dat de dierenverblijven alleen bezocht worden als dat noodzakelijk is voor de volksgezondheid, of de gezondheid of het welzijn van de dieren. -Foto: Tamara Reijers PluimveeNieuws

Avined: blijf het bezoekverbod naleven

Avined roept pluimveehouders op scherp te blijven op naleving van het bezoekverbod aan dierverblijven. De branchekoepel stelt signalen te hebben gekregen dat de stallen soms zonder dringende noodzaak betreden worden. Het bezoekverbod moet verspreiding van het vogelgriepvirus tegengaan.

Afgezien van de pluimveehouder, die de dieren verzorgt, mogen de vogelverblijven alleen bezocht worden als dat noodzakelijk is voor de volksgezondheid, of de gezondheid of het welzijn van de dieren. Een dierenarts mag dus wel de stal in, maar een adviseur van de voerleverancier niet. Bezoekers dienen het hygiëneprotocol te volgen en zich te registreren.

Het bezoekverbod is óók nog van kracht in de tien van de twintig regio’s waar de ophokplicht is opgeheven. In regio 10 (Gelderse Vallei Zuid) – het gebied van Utrecht tot Deventer en Arnhem – is het bezoekverbod nog strenger. Sinds de uitbraak van 14 augustus in Lunteren geldt het verbod daar het hele bedrijf met uitzondering van het woonhuis van de boer.

Lees het laatste nieuws en achtergronden over vogelgriep

Beheer
WP Admin