In Heerenveen bouwt Ausnutria een nieuwe droogtoren, die eind dit jaar in gebruik wordt genomen, terwijl de sponsoring van voetbalclub SC Heerenveen na dit seizoen stopt. - Foto: ANP RundveeNieuws

Ausnutria sluit fabriek in Ommen

Ausnutria kondigt de sluiting van zijn fabriek in Ommen aan, met als gevolg het verlies van 79 arbeidsplaatsen. Dit maakt deel uit van een grotere reorganisatie door problemen op de Chinese markt.

Ausnutria heeft plannen om zijn fabriek in Ommen (Ov.) eind dit jaar te sluiten. Hierdoor staan 79 banen op de tocht. Tevens leidt een reorganisatie in Kampen (Ov.) tot het verlies van 11 arbeidsplaatsen. Bovendien zullen 13 medewerkers hun werk zien overgaan naar een externe partij.

Problemen op Chinese markt

Deze reorganisatie volgt op problemen die Ausnutria ondervindt door marktontwikkelingen in China, zijn belangrijkste afzetmarkt. De onderneming beoogt de activiteiten uit Ommen te verplaatsen naar zijn vestigingen in Kampen en Heerenveen (Fr.). In Heerenveen komt bovendien een nieuwe droogtoren, die eind dit jaar operationeel zal zijn.

Parallel aan deze ontwikkelingen, bevindt Ausnutria zich in een conflict met de vakbonden. Deze hebben een ultimatum gesteld dat donderdag om 12.00 uur afloopt. De vakbonden bekritiseren het ‘slechte’ eindbod van Ausnutria voor het sociaal plan, terwijl de onderneming zelf beweert een ‘goed’ bod te hebben gedaan.

Austnutria in Leeuwarden

Vorig jaar heeft Ausnutria al aangekondigd dat de productiecapaciteit in Leeuwarden zal afnemen, wat resulteert in het verlies van zestig banen. Recent is ook naar buiten gekomen dat Ausnutria stopt met de sponsoring van voetbalclub SC Heerenveen na vier jaar. Deze overeenkomst eindigt na het huidige seizoen. Alle aangekondigde besluiten hangen nog af van het advies van de Ondernemingsraad.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin