Arla verhoogt de melkprijs in maart met € 1,05 en komt uit op € 43,09 per 100 kilo melk. - Foto: Misset RundveeNieuws

Arla en Cono maken hogere melkprijs bekend

Arla verhoogt de melkprijs in maart met € 1,05 en komt uit op € 43,09 per 100 kilo melk. Melkveehouders die recht hebben op maximale premies kunnen dit bedrag zien oplopen tot € 47,01 per 100 kilo melk.

Nadat de melkprijs in februari ongeveer gelijk bleef, vindt het nu weer zijn weg naar boven. Sinds oktober heeft Arla de prijs in totaal met bijna € 6 naar boven bijgesteld. In vergelijking met vorig jaar blijft het niveau ruim € 7 achter op dezelfde maand van vorig jaar. De biologische prijs is met € 0,70 licht gestegen, waardoor de maximale melkprijs uitkomt op € 59,31 per 100 kilo melk.

Hogere melkprijs Cono februari

Cono Kaasmakers verhoogt de melkprijs voor februari met € 0,74 en betaalt leveranciers een basismelkprijs van € 43,56 per 100 kilo melk uit. Met de maximale premies, waaronder weide- en VLOG-toeslag, erbij geteld kan dat bedrag oplopen tot € 48,06. Bovenstaande bedragen zijn exclusief btw en gelden bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo per jaar. De bijdrage van € 0,055 aan ZuivelNL is inmiddels in mindering gebracht.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin