Foto: Koos Groenewold AlgemeenNieuws

AgruniekRijnvallei houdt veevoerproductie in 2023 nagenoeg op niveau

AgruniekRijnvallei (AR) heeft in 2023 in totaal 719.000 ton veevoer afgezet, 10.000 ton minder dan het jaar ervoor.

De veevoerproducent is tevreden dat ze de positie in de onzekere marktomstandigheden heeft weten te behouden. “De voeromzet is op peil gebleven en het marktaandeel is zowel in de veehouderijsectoren als de plantaardige sectoren vergroot”, aldus AgruniekRijnvallei.

De voerproducent heeft de voeromzet bij rechtstreekse klanten op peil weten te houden. De daling in voerproductie komt doordat AgruniekRijnvallei minder voer in loonproductie geproduceerd heeft. Dit komt onder andere doordat de samenwerking binnen Bio-NL is beëindigd.

Advies aan agrarische ondernemers

AR heeft naast de voerproducent ook negen Welkoopwinkels in beheer. Deze winkels hebben volgens de coöperatie boven verwachting gepresteerd, mede door effectief de kosten te verlagen. De winkels leveren een essentiële bijdrage aan het algehele succes van de coöperatie, aldus AgruniekRijnvallei.

De coöperatie behaalde in 2023 een jaaromzet van € 438 miljoen. De coöperatie AR in Wageningen telt ongeveer 1.700 actieve leden en heeft ruim 430 medewerkers (330 fte) in dienst. Naast veevoer en de winkels heeft het bedrijf een plantaardige tak en wordt ook advies gegeven aan agrarische ondernemers.

Beheer
WP Admin