<em>Foto: Ronald Hissink</em> VarkensNieuws

Aantal varkensslachtingen EU blijft dalen

De landen binnen de Europese Unie hebben in februari van dit jaar 20,9 miljoen varkens geslacht. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat.

Dat zijn zo’n 600.000 varkens meer dan in diezelfde maand vorig jaar; met als kanttekening dat februari dit jaar een slachtdag meer telde. Ten opzichte van januari werden wel minder varkens geslacht.

De verwachting dat de varkensvleesproductie in 2016 een dalende trend laat zien wordt in de eerste 2 maanden nog tegengesproken door de cijfers van Eurostat. In februari produceerde de EU 1,96 miljoen ton varkensvlees. Weliswaar iets minder dan in januari, maar nog altijd 150.000 ton meer dan een jaar terug in februari.

Spanje schroeft productie varkensvlees verder op

Spanje heeft een grote rol in de toename van de varkensvleesproductie. De Spanjaarden geven vol gas en lijken de productie van varkensvlees nog verder op te schroeven. In de eerste 2 maanden van 2016 werden 8,43 miljoen varkens geslacht, terwijl vorig jaar in die periode net iets minder dan 8 miljoen dieren werden verwerkt.

Ook Duitsland en Frankrijk produceerden meer iets meer varkensvlees dan een jaar geleden in februari. Beide landen zagen de productie met zo’n 6% stijgen. Nederland en Denemarken produceerden juist minder varkensvlees dan een jaar terug, respectievelijk 114.000 en 126.400 ton wat neerkomt op een daling van 10% en 6%.

Beheer
WP Admin