Zuivelbedrijf Olympia is gevestigd in Herfelingen, enkele kilometers ten westen van Brussel. - Foto: A-ware RundveeNieuws

A-ware neemt Vlaams zuivelbedrijf Olympia over

Zuivelbedrijf A-ware groeit verder in België met de overname van familiebedrijf Olympia.

Royal A-ware neemt het Vlaamse zuivelbedrijf Olympia over. De beide familiebedrijven noemen het een vergaande samenwerking, waarbij A-ware de aandelen van Olympia overneemt. Na goedkeuring door de Belgische mededingingsautoriteiten wordt Olympia onderdeel van de groep Royal A-ware. Het is voor A-ware de tweede overname in België in korte tijd. Begin april nam het Nederlandse zuivelbedrijf al de installaties over van het failliete zuivelbedrijf Hollebeekhoeve.

De samenwerking met Olympia is een aanvulling op de bestaande activiteiten, geeft A-ware aan. CEO Jan Anker benadrukt in de toelichting dat Olympia de laatste jaren sterk is gemoderniseerd en klaar is voor verdere groei.

100 miljoen liter

Olympia is beduidend groter dan de overgenomen activiteiten van de Hollebeekhoeve. Het bedrijf haalt ongeveer 100 miljoen liter melk op bij 165 melkleveranciers en behaalt een omzet van € 95 miljoen. De melk wordt opgehaald in een straal van 80 kilometer rond de fabriek in Herfelingen, ten westen van Brussel. Bij Olympia zijn 170 mensen in vaste dienst. Bestaande afspraken en voorwaarden voor medewerkers en leveranciers worden gerespecteerd. Van de huidige eigenaarsfamilie blijven Luc en Marc Van Impe en Kris Huygh met hun expertise verbonden aan het bedrijf.

Breed productenpakket

Olympia heeft een breed productenpakket, zoals consumptiemelk, melkconcentraat, verse en houdbare room, boter, desserts en basis voor ijsbereidingen. De producten worden als eigen merk en onder private labels van retailers verkocht. Het eerder deze maand overgenomen deel van de Hollebeekhoeve heeft een capaciteit van 20 miljoen liter melk en produceert vooral consumptiemelk en yoghurt.

Groei in België

Met de voorgenomen overnames groeit A-ware fors door in België. De recente overnames zijn samen goed voor 120 miljoen liter melkverwerking. In 2021 nam A-ware de melkpoederfabriek van FrieslandCampina in Aalter in Oost-Vlaanderen over. In totaal heeft A-ware straks na de goedkeuring van de overnames vier productielocaties in Vlaanderen.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin