Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

Tweede coronagolf bereikt Duitse slachterijen

Varkensslachterijen van Vion en Tönnies in de Duitse deelstaat Nedersaksen hebben veel medewerkers die positief testen op corona.

De Vion-slachterij in Emstek en de Tönnies-fabriek in Sögel draaien op halve kracht als gevolg van coronabesmettingen onder het personeel. Bij Vion zijn 63 mensen positief getest op corona. Deze medewerkers zitten in isolatie. Tot dusver zijn 300 mensen in quarantaine geplaatst. Deze personen hadden contact met de besmette personeelsleden.

Medewerkers Vion wekelijks getest op corona

Op de slachterij in Emstek werken ruim 1.100 mensen. Deze werden wekelijks getest op corona, laat Vion weten. Sinds 6 oktober worden alle Vion-medewerkers bij binnenkomst getest op het virus.

Piekbesmetting in snijzaal

Het staat nog niet vast of burgers in het district waar de Vion-slachterij zit te maken krijgen met beperkingen van het openbare leven. Het gaat vooralsnog om een piekbesmetting in de snijzaal van de slachterij, verklaarde Johann Wimberg tegenover Duitse media. Wimberg is de baas van het district Cloppenburg, waar Emstek onder valt.

De slachterij van Tönnies draait ook op halve kracht. Daar zijn 81 mensen positief getest op corona.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Laatste reacties

  • niet

    Ook effe al het ziekenhuis personeel wekelijks testen hier!!

  • WGeverink

    De PCR testen zijn niet bedoeld om zomaar voor de voet weg mensen te testen op Corona. De fabrikant waarschuwd er zelfs voor om deze test alleen te gebruiken bij mensen met symptomen! Houd op met het testen van gezonde mensen zonder symptomen! Er zouden op basis van al de vals positieve uitslagen hele landen opnieuw in een lockdown kunnen worden gezet!

  • Alco

    Triest!!

Of registreer je om te kunnen reageren.