Varkenshouderij

Nieuws 6 reacties

POV vindt aanpak Varkens in Nood niet fair

POV-voorzitter Linda Janssen verklaart desgevraagd dat zij de handelswijze van Varkens in Nood (ViN) niet fair vindt.

Vorig jaar is in werkgroepverband met ViN gesproken over ingrepen bij varkens. Bij de POV ontstond de indruk van een goed overleg. Niettemin lanceert ViN een publiekscampagne tegen varkenshouders en ingrepen bij varkens. Voor de POV voelde dat als het mes in de rug krijgen. Janssen noemt het geen faire wijze van zaken doen.

Linda Janssen, voorzitter Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). - Foto: Ton Kastermans
Linda Janssen, voorzitter Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). - Foto: Ton Kastermans

Onlangs wilde de POV inzage in het rapport over de vermeende 2,3 miljoen ‘zwarte’ varkens in Nederland. Dat kreeg de POV niet, omdat die het embargo niet zou respecteren. De POV zou vaker een embargo’s schenden, beweert ViN in de media. Volgens de POV heeft zij nooit een embargo geschonden. POV-voorzitter Janssen: “Dit soort beweringen in de media roepen zonder daar de bewijzen bij te leveren, schept geen vertrouwen.”

Varkens in Nood laat weten dat zij echt wel bereid is om constructief samen te werken met de varkenssector. Ze verklaren tevens niet tegen varkenshouders te zijn. ViN voelt zich daarom geroepen te reageren op een blog op Boerderij.nl. Dat doen zij in een opiniestuk in Boerderij Vandaag.

Laatste reacties

 • boer a

  Varkens in Nood is niet tegen varkenshouders .....alleen moeten ze geen varkens houden.

 • ria-harriekrabben1

  Varkens in nood nu niet en nooit meer serieus nemen.

 • info48

  Een opinie stuk in de landelijke bladen is veel effectiever dan voor eigen parochie, wij kennen de achterbakse handels wijze van Varkens in Nood , Dier en Recht enz. wel.

 • gdluggenhorst1

  ViN heeft maar één doel:
  De veehouderij schade aanbrengen of echt om zeep te helpen!
  Dat volk heeft het veel te goed in deze wereld!

 • stocksterhorn1

  Volgens mij moeten jullie niet steeds zo verongelijkt en verontwaardigd zijn. Zie het als positief en zet samen de schouders eronder om de uitwassen uit te bannen, daar is de hele sector bij gebaat. Zolang er onvriendelijke leef- en vervoersomstandigheden in beeld blijven komen is er wel degelijk iets aan de hand en ontkenning komt dan niet heel sterk over.

 • varken23

  Wanneer ViN tevreden zou zijn met de manier waarop varkens gehouden worden. Zijn ze ook meteen hun baantje kwijt zijn, want dan zijn ze overbodig. Daarom kun je het als varkenshouder in hun ogen nooit goed doen.
  Naar de consument/burger toe brengen ze hun boodschap alsof eventuele uitwassen(vaak uit de duim gezogen) in de varkenshouderij de norm zijn.
  En naar de varkenshouder toe doen ze net of elke burger/consument ViN gelooft en achter VIN staat, en dat is absoluut niet het geval.
  Ze creëren een baantje over de rug van de varkenshouder. Ook ViN kan niet zonder varkenshouders.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.