Varkenshouderij

Nieuws

Linda Janssen unaniem gekozen tot POV-voorzitter

Linda Janssen is unaniem gekozen tot nieuwe POV-voorzitter. Dat gebeurde maandagavond 26 november tijdens de Algemene Ledenvergadering in het Gelderse Heteren. Wouter Oude Voshaar en Eric Stiphout treden toe tot het dagelijkse bestuur van de POV.

Tijdens de vergadering werden het jaarwerkplan en de begroting voor 2019 met algehele instemming door de leden goedgekeurd. In 2019 zet de POV in op het versterken van de marktpositie door ketensamenwerking en kostenbeheersing. Ook werkt de vereniging aan een sectorplan Gezonde dieren en een bestendig overheidsbeleid voor ammoniak, geur en fijn stof. Een betrouwbaar en robuust mestbeleid, met mestverwerking en mestverwaarding, krijgt ook hoge prioriteit.

Janssen wil werken aan waardering en vertrouwen voor de sector, zodat varkenshouders tijd wordt gegund zelf te werken aan verduurzaming. “Ik vind dat varkenshouders nu in een oneerlijke positie worden geduwd”, zo meldt ze in een persbericht.

Of registreer je om te kunnen reageren.