Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Vion verlaagt varkensprijs met 4 cent

Vion verlaagt zijn varkensprijs met 4 cent naar € 1,37 per kilo geslacht gewicht.

De afgelopen 2 weken noteerde de slachterij een stabiele prijs om een bodem in de markt te leggen. Andere slachterijen lieten hun noteringen toen zakken, maar hielden juist afgelopen week de noteringen stabiel. Ook DCA hield vrijdagavond zijn beursprijs 2.0 voor deze week gelijk. Die staat nu op een niveau van € 1,31 per kilo.

Reden voor de prijsverlaging bij Vion is de druk aan de verkoopkant. Het aanbod aan vleesvarkens is volgens Vion in heel Europa ruim en afnemers zijn zeer terughoudend. De markt wordt extra onder druk gezet door de situatie rond Afrikaanse varkenspest (AVP) in België. Steeds meer landen kondigen eenzijdig maatregelen af die de export van Belgisch varkensvlees bemoeilijken. Vion spreekt van een stuwmeer van varkensvlees op de Europese markt daardoor. Met name het voorstuk en de bacon zijn daardoor moeilijker te verkopen.

Laatste reacties

  • adriemulders

    geloofd iemand deze onzin eigenlijk??,een stuwmeer van vlees uit belgie,er ontstaat voor "vrije"landen alleen maar meer markt.Nee ze kunnen ons weer lekker klieren met de ellende van een ander.hoe heet dat ook weer??,oja maatschapelijk ondernemen!!

  • niet

    het heeft ook geen enkel zin om ze verder te laten zakken alleen maar een teken dat de inkopers nog verder kunnen zakken. Tis ook wel makkelijk om het alleen aan de inkoop kant te halen en niet aan de verkoop kant. Ja das dan te moeilijk. Zou zeggen houd je rug eens recht en wees een man met elkaar!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.