Foto: ForFarmers VarkensNieuws

Agroscoopbokaal voor 34,4 biggen per zeug per jaar

Wim en Gerjo Wolters uit Laren (Gld.) kregen dinsdag 9 mei de Agroscoopbokaal van ForFarmers vanwege de hoge biggenproductie die zij realiseren. Yvon Jaspers reikte de prijs uit.

In 2016 speenden zij 34,4 biggen per zeug op jaarbasis. Het aantal levendgeboren biggen is 16,0 per worp en een uitval van 12,75% voor spenen. De worpindex is 2,46. Ten opzichte van 2015 steeg het aantal levendgeboren biggen met 0,5 per worp en daalde de uitval met 2%.

Uitzonderlijke bedrijfsresultaten

De Agroscoopbokaal is een initiatief van voerleverancier ForFarmers. Zeven ondernemers uit verschillende sectoren ontvingen de prijs vanwege hun uitzonderlijke bedrijfsresultaten. Agroscoop is een digitaal monitoringsprogramma van ForFarmers waarin veehouders hun resultaten kunnen beoordelen en vergelijken met die van collega’s. ForFarmers gebruikt de cijfers om bedrijven te begeleiden. De Agroscoopbokaal wordt jaarlijks uitgereikt.


Beheer
WP Admin