Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

POV-bestuurders Jansen en Douma stappen op

Voorzitter Ingrid Jansen en vicevoorzitter Eric Douma zijn per direct opgestapt als bestuurders van de POV.

In een persbericht wordt kenbaar gemaakt dat ze ruimte willen maken voor een overgangsbestuur welke op 20 maart wordt benoemd door de ALV van de POV.

Wat de directe aanleiding is voor het plotselinge vertrek wordt niet kenbaar gemaakt. Ze spreken van een ‘intensieve periode’ waarin ze zich maximaal hebben ingespannen om van de varkenssector een krachtig collectief te maken. Het duo is tevreden over de stappen die tot op heden zijn gezet om dit mogelijk te maken.

‘Ander leiderschap nodig’

Volgens Jansen en Douma komt de POV in een volgende fase terecht. “Wij zijn tot de conclusie gekomen dat voor deze fase ander leiderschap nodig is om de organisatie gereed te maken om de belangen van de varkenshouders te kunnen dienen.”

Jansen en Douma blijven vooralsnog voorzitter van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) respectievelijk LTO-Varkenshouderij. Zij benadrukken dat zij het traject om te komen tot één krachtige organisatie maximaal zullen blijven steunen.

Stevige discussie over fosfaatreductieplan

De laatste maanden hebben de bestuursders een stevige discussies gevoerd met de achterban over het meewerken aan het fosfaatreductieplan. Eerder bestempelden ze dat als een duivels dilemma. Vanwege deze kwestie zijn ook een aantal bestuursleden varkenshouderij bij de ZLTO opgestapt.

Eén reactie

  • koestal

    dit is erg jammer

Of registreer je om te kunnen reageren.