Varkenshouderij

Nieuws

POV roept Brabanders op planschade te claimen

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) roept varkenshouders in Noord-Brabant op een verzoek tot planschade in te dienen bij de gemeente. Reden is de extra regels die de provincie aan de Brabantse veehouders oplegt.

Het claimen van planschade bij de gemeente gebeurt, omdat gemeenten verplicht zijn provinciale regels in het bestemmingsplan op te nemen. Zo lang de regels nog niet zijn opgenomen, gelden deze rechtstreeks voor de veehouder. Zowel de provinciale regels in de bestemmingsplannen als de direct geldende regels van de provincie vormen voor de varkenshouders aanleiding om schade te claimen.

Eerder dit jaar deed de POV een oproep aan varkenshouders om een schadeclaim neer te leggen bij de provincie Noord-Brabant. De POV heeft kant-en-klare brieven (Word, 38,5 kB) beschikbaar voor boeren om hun schade te claimen.

Of registreer je om te kunnen reageren.