Varkenshouderij

Nieuws

Dierwelzijn wereldwijd steeds belangrijker

Dierenwelzijn is wereldwijd een steeds belangrijker onderwerp in de varkenshouderij. Dat blijkt tijdens de stakeholdersbijeenkomst van varkensdierenartsen van dierenartsenpraktijk De Oosthof.

Non-Castratie, hele staarten, loslopende zeugen in dracht en kraamstal, en organisch afleidingsmateriaal zijn belangrijke aandachtsgebieden wereldwijd. Ze leveren in concepten geld op.

Nieuwste onderzoeken varkensgeneeskunde

Op de informatieve avond werden de belangrijkste bevindingen van het tweejaarlijkse internationale veterinair varkenscongres (IPVS) gedeeld. Tijdens het congres, dat dit jaar in Dublin plaats vond, werden de nieuwste onderzoeken op het gebied van varkensgeneeskunde gepresenteerd. Naast welzijn blijven een hogere gezondheidsstatus, voedselveiligheid, vermindering van antibioticumgebruik wereldwijde aandachtspunten.

Meer aandacht voor bacteriën

De varkensdierenartsen merkten op dat er een verschuiving van aandacht is naar bacteriële aandoeningen in plaats van virusziektes. Bio security blijkt bij besmettingen een belangrijk onderdeel. Grotere bedrijven met personeel kunnen winst halen in diergezondheid door de werknemers bewust maken van en betrekken bij preventieve maatregelingen en ze hierin te scholen.

Of registreer je om te kunnen reageren.