Varkenshouderij

Nieuws 2757 x bekeken

Nijmegen wil €7,5 miljoen terug van Hilckmann

Gemeente Nijmegen wil minimaal €7,5 miljoen terug van de voormalige slachterij Hilckmann. Dat meldt Omroep Gelderland. Vanmorgen diende het kort geding in de rechtbank in Arnhem dat de gemeente heeft aangespannen.

Nijmegen kocht voor €21 miljoen de gebouwen van Hilckmann om verhuizing van het bedrijf mogelijk te maken. Die zijn €14 miljoen waard volgens Zadelhoff Vastgoedadvies.
Slachterij Hilckmann had vergevorderde plannen voor de bouw van een nieuwe slachterij in Haps (N.-Br.). Vooruitlopend op de verplaatsing nam de gemeente de gebouwen van Hilckmann over en betaalde die. Vanwege een slecht rendement van de slachterij door onder meer het uitblijven van een exportcertificaat voor China, besloot de directie 24 februari 2016 de slachterij te sluiten.

Gemeente moet bodemprocedure starten

De gemeente Nijmegen wil nu het verschil tussen de koopsom en de taxatiewaarde terugvorderen van Hilckmann. Volgens advocaat Drijber van Hilckmann is dat niet terecht, omdat de gemeente van begin af aan wist dat het geld gebruikt zou worden voor de voortzetting en exploitatie van de slachterij. Gemeente Nijmegen moet een bodemprocedure starten om het geld terug te kunnen vorderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.